Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

2200 επιδοτούμενες δουλειές για 35άρηδες Πτυχιούχους. ¨Αρχισε η υποβολή των αιτήσεων

Είστε νέοι ηλικίας έως 35 ετών και άνεργος; Διαθέτετε πτυχίου πανεπιστημίου; Ο ΟΑΕΔ ενεργοποιεί και πάλι το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων προκειμένου αυτές να απασχολήσουν νέους πτυχιούχους για τουλάχιστον 27 μήνες. Δείτε τις προθεσμίες, τη διαδικασία και τις παγίδες
· Η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεκίνησε εδώ και λίγες ώρες.
· Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση 2.200 νέων πτυχιούχων έως 35 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες ένταξης στην αγορά εργασίας και διανύουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε δουλειές περιστασιακές και υποαμοιβόμενες.
· Οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν τους ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους για 27 μήνες, ενώ η επιχορήγηση διαρκεί για 24 μήνες. Η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για ανέργους έως 24 ετών και 25 € την ημέρα για ανέργους άνω των 24 ετών.
· Οι ωφελούμενοι που θα απασχοληθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από την αρμόδια Υπηρεσία του Ο.Α.Ε.Δ.) που θα προκύπτει από το ειδικό μητρώο για τις ανάγκες του προγράμματος.
· Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν, ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού. Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, η αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου.
· Δεν είναι δυνατή η ένταξη στο πρόγραμμα ανέργων που θα απασχοληθούν με μίσθωση – σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή. Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr .
· Tα άτομα για τα οποία δικαιούται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση υποδεικνύονται από την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.
· Η ενίσχυση που θα λάβει μια επιχείρηση χορηγείται βάσει του Κανονισμού της Επιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) και δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
· Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ότι αιτήσεις επιχειρήσεων που βρίσκονται στο στάδιο αναμονής με βάση το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως 35 ετών» (για τις 5.000 θέσεις) δεν λαμβάνονται υπόψη. Όσες επιχειρήσεις από τις ανωτέρω επιθυμούν να ενταχθούν στο παρόν πρόγραμμα (για τις επιπλέον 2.200 θέσεις) θα πρέπει να υποβάλουν νέα ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

thebest.gr
google page rank