Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΙΝΗ ΤΗΣ 15ΗΣ ΜΑΙΟΥ 2013


ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.

Το δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση του κατά πλειοψηφία αποφάσισε:

1. Να απορρίψει κάθε πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ για απευθείας εκποίηση σε ιδιώτη του ακινήτου ΒΚ 39 ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΚ 51 σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
2. Να ορίσει Νομικό Σύμβουλο για υποστήριξη του Δήμου προκειμένου να υπάρξουν νομικές δεσμεύσεις σε τυχόν πρόσκληση του ΤΑΙΠΕΔ και για διερεύνηση όλων των πτυχών της υποθέσεως. Επιπλέον να συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Δήμου α) στην σύνταξη των όρων της προκήρυξης παραχώρησης των ακινήτων εφόσον προκύψει και β) κατά την σύνταξη της σύμβασης παραχώρησης προ της οριστικής υπογραφής της εφόσον δρομολογηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ τέτοια διαδικασία.
3. Να ενημερώσει την Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Κουκουμίτσας (ΒΚ 39) δεδομένου ότι είναι καταγεγραμμένο στο ΤΑΙΠΕΔ άνευ κτίσματος ώστε να λάβει μέτρα προστασίας της εκκλησ'ιας.
4. Να τονίσει προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα, Υπηρεσία ή τμήμα της Δημόσιας Διοίκησης ότι η Σάλτινη και η Κουκουμίτσα είναι σημεία αναφοράς, ορόσημα για την πόλη και την περιοχή και ο κοινόχρηστος - ελεύθερος χαρακτήρας της είναι αδιαπραγμάτευτος.
5. Να ζητήσει την απευθείας παραχώρηση των ακινήτων στον Δήμο καταθέτοντας πρόταση κατά προτεραιότητα για α) ανάπλαση - ανάδειξη - αναβάθμιση - αξιοποίηση προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών, β) κάλυψη κοινωνικών αναγκών και απαραίτητων υποδομών του Δήμου, γ) προσπορισμό εσόδων για τον Δήμο μέσω ανάπτυξης ήπιας μορφής δραστηριοτήτων μετά από τοπική διαβούλευση και έρευνα αγοράς.
6. Να εξουσιοδοτήσει τον Δήμαρχο για λήψη πρωτοβουλιών οργάνωσης συλλογικών αντιδράσεων σε περίπτωση που παρθούν πρωτοβουλίες από το ΤΑΙΠΕΔ χωρίς την μέγιστη κοινωνική συναίνεση και αποδοχή. Παράσταση και διαπραγμάτευση ή διαμαρτυρία όπου δει π.χ Βουλευτές, Ευρωβουλευτές, δημοσιότητα, αρχηγούς κομμάτων, Επιτροπή Περιβάλλοντος.
@
google page rank