Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Κοινωνικός Τουρισμός 2014: Τι περιλαμβάνει και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στους ίδιους και τις οικογένειες 120.000 εργαζομένων και ανέργων προσφέρεται το πρόγραμμα η φετινή επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού μέσα από το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας. Το πρόγραμμα αφορά στο διάστημα από την 1η Αυγούστου 2014 έως τις 30 Ιουνίου 2015.
Η επιταγή κοινωνικού τουρισμού, θα καλύπτει το κόστος της διαμονής των δικαιούχων από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, ενώ το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση θα είναι ανάλογη με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν συμπληρώσει, κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ, οι άνεργοι που έχουν λάβει στο ίδιο διάστημα τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δυο μηνών ή 50 ημερήσια επιδόματα καθώς και οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του ΟΑΕΔ.
Εκτός από τους δικαιούχους, ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων ή τα τέκνα τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, ηλικίας από πέντε έως 24 ετών, καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Ακόμη, οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς και οι συνοδοί των δικαιούχων ή των ωφελουμένων όταν υπάρχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
Δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όσοι είχαν επιλεγεί, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος πέρυσι, ανεξάρτητα από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εκτός εάν πρόκειται για άτομα με αναπηρία. Εξαιρούνται επίσης, και όσοι είναι δικαιούχοι σε ανάλογο πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.
Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι 10.000.000 ευρώ.
pathfinder.gr
google page rank