Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΠΟΛΛΑΤΟΥ

Ράγισαν καρδιές το απόγευμα της Δευτέρας (19/05) στην Κεφαλονιά, όπου εκατοντάδες κόσμου, συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού και της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και σύσσωμη η οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής, είπαν το τελευταίο «αντίο» στην Άννα Πολλάτου, που χάθηκε τόσο άδικα μετά από τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου. 
Η νεκρώσιμος ακολουθία για την Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν προλάβει να κλείσει τα 31 της χρόνια, εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας στο Αργοστόλι, που αποδείχθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει όλους όσοι ήθελαν να δείξουν την αγάπη τους για την Άννα και βρέθηκαν εκεί για την κατευοδώσουν. 
Επικήδειους λόγους εκφώνησαν η συναθλήτρια της εκλιπούσας στην αξέχαστη ομάδα των «χρυσών κοριτσιών», Χαρά Καρυάμη, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του Α.Γ.Σ. Επτανήσων Αργοστολίου από όπου η Άννα είχε ξεκινήσει τη ρυθμική, Σταύρος Μπασιαρδής, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, στην οποία η Άννα Πολλάτου είχε τον τιμητικό βαθμό της σμηναγού. 
Η πομπή για το τελευταίο ταξίδι της αδικοχαμένης πρωταθλήτριας είχε ξεκινήσει από το θέατρο Κέφαλος, στο οποίο είχε νωρίτερα καταλήξει μια μεγάλη πομπή αυτοκινήτων με αφετηρία το νοσοκομείο της Κεφαλονιάς. Στην κεφαλή βρισκόταν το καλυμμένο με τη γαλανόλευκη σημαία φέρετρο, πάνω στο οποίο είχαν τοποθετηθεί το ξιφίδιο και το πηλήκιο της Άννας από την Πολεμική Αεροπορία. 
Επικεφαλής της πομπής ήταν το τιμητικό άγημα του στρατού και οι πέντε φίλες και συναθλήτριές της, με τις οποίες έγραψε ιστορία τη διετία 1999-2000, σαρώνοντας τα μετάλλια, με αποκορύφωμα το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ: Η Χαρά Καρυάμη, που έφερε στα χέρια τα μετάλλια της Άννας, η Ειρήνη Αϊνδηλή, η Εύα Χριστοδούλου, η Μαρία Γεωργάτου και η Κλέλια Πανταζή.
Μαζί τους, δεκάδες άλλα μέλη της οικογένειας της ελληνικής γυμναστικής, μεταξύ των οποίων σύσσωμη η σημερινή Εθνική ομάδα ανσάμπλ, που τον ερχόμενο μήνα θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού (13-15 Ιουνίου) φορώντας πένθος, με έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG)...
Φωτογραφίες από το τελευταίο «αντίο» στην Άννα Πολλάτου:







google page rank