Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αναβάθμιση ή «σφράγισμα» στις παιδικές χαρές. Προθεσμία μέχρι 30 Ιουνίου δίνει το αρμόδιο υπουργείο.

 Αδύνατο να πάρουν την πιστοποίηση δεκάδες παιδικές χαρές στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία…
Προκειμένου να εξασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας στους χώρους παιδικών χαρών, το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των δήμων, η διαδικασία πιστοποίησης της καταλληλότητας τους και τα αρμόδια όργανα ελέγχου. Προβλέφθηκε επίσης μεταβατικό διάστημα προκειμένου οι πρωτοβάθμιοι οργανισμοί της χώρας, οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική ευθύνη λειτουργίας των παιδικών χαρών, να προσαρμόσουν τις παιδικές χαρές της χωρικής τους αρμοδιότητας στις τιθέμενες προδιαγραφές.

Με νέα απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, το μεταβατικό αυτό στάδιο προσαρμογής των παιδικών χαρών λήγει στις 30 Ιουνίου 2014. Μέχρι την ημερομηνία αυτή, οι δήμοι οφείλουν να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοστούν στις τιθέμενες προδιαγραφές και να προμηθευτούν το ειδικό σύστημα πιστοποίησης σύμφωνα με τα οριζόμενα.
Δεδομένου δε, ότι οι παρεμβάσεις αυτές κρίνονται αναγκαίες, αφού άπτονται της ασφάλειας των παιδιών χρηστών των παιδικών χαρών, το οικεία δημοτικά συμβούλια μπορούν να αποφασίζουν για την πραγματοποίηση δαπανών κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο άρθρο 65, παρ. 5 του ν. 3852/2010, καθώς προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον, σε συνδυασμό με την τροποποιητική απόφαση που θέτει καταληκτική ημερομηνία την 30.06.2014.
Η πολιτεία, επομένως, λύνει τα χέρια των δήμων, ώστε να προβούν άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Όπως είναι γνωστό, τόσο στο Αγρίνιο όσο και στις Δημοτικές Ενότητες, καθώς και στους υπόλοιπους δήμους της Αιωτολοακαρνανίας, υπάρχουν πολλές παιδικές χαρές που σε καμία περίπτωση δεν πληρούν τις προδιαγραφές και που είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουν την πιστοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι οι χώροι αυτοί θα πρέπει να κλείσουν, μέχρι να αποκατασταθούν.
agrinioreport

google page rank