Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ (ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΝΑΓΩΤΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ)

Απελπισμένοι είναι οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, αφού τα δύο τρίτα της έκτασης των βοσκοτόπων βγαίνουν μη επιλέξιμα, λόγω του ότι η μεγαλύτερη έκταση του νομού μας καλύπτεται από ορεινούς όγκους και ελάχιστα επίπεδα χωράφια είναι διαθέσιμα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΕΕ. 
Το λάθος της προηγούμενης κυβέρνησης που έγινε το 2013, έκανε νόμο του κράτους την πρόταση της ΕΕ, να αποχαρακτηριστούν 11 εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων και να μετατραπούν σε δασική έκταση πανελλαδικά.
Για το νομό Αιτωλοακαρνανίας δημιουργείτε μεγάλο πρόβλημα για την κτηνοτροφία, γιατί από 1.700.000 περίπου διαθέσιμα στρέμματα που κάλυπταν 1.250.000 αιγοπρόβατα και 46.000 αγελάδες, δυστυχώς βγήκαν μη επιλέξιμα πάνω από 1.000.000 στρέμματα και μετατρέπονται σε δασική έκταση, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγάλη απώλεια οικονομικών ενισχύσεων.
Οι αρμοδιότητες για τη διαχείριση των βοσκοτόπων μεταφέρθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας. Για την Αιτωλοακαρνανία γνωρίσουμε καλά ότι εάν δεν εμπλακούν οι Αγροτικές Ενώσεις στο κομμάτι της διαχείρισης των βοσκοτόπων δεν θα επέλθει λύση. 

Πάνος Καλογιάννης 
google page rank