Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ 9/8/2015 ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ: ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

H Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και ο Αγροτικός Σύλλογος Κατούνας διοργάνωσαν συγκέντρωση σύσκεψη στην πλατεία της Κατούνας σήμερα Κυριακή πρωί 9/8/2015.
Στην εκδήλωση μίλησαν: ο Παναγιώτης Καλογιάνης (πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Κατούνας), ο Γρίνος Θεόδωρος (πρόεδρος κτηνοτρόφων συλλόγου Ξηρομέρου), ο Μωλώνης Σπύρος (Γεν. γραμματέας ομοσπονδίας κτηνοτροφικών Συλλόγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας), και ο Μωραΐτης Νικόλαος (αντιπρόεδρος αγροτικών συλλόγων νομού Αιτωλοακαρνανίας, Βουλευτής Κ.Κ.Ε).
Οι ομιλητές κυρίως αναφέρθηκαν στον μαρασμό της αγροτιάς και τα σκληρά μέτρα που επιβάλουν καθημερινά τα μνημόνια της προηγούμενης συγκυβέρνησης αλλά και της τωρινής υπό των εντολών των δανειστών όπως   στην αύξηση του Φ.Π.Α. των αγροτικών προϊόντων από 13% στο 23% ενώ στις άλλες χώρες είναι 6% ή 7%.. Επίσης αναφέρθηκαν στα βοσκοτόπια για έλλειψη 500.000 στρεμμάτων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Έγινε αναφορά στο ασφαλιστικό που καταργείται ο Ο.Γ.Α. και την ένταξη του σε άλλο ασφαλιστικό φορέα όπου το κάθε μέλος της οικογένειας θα πρέπει να πληρώνει 210€ ο έκαστος.. Επίσης έγινε αναφορά στην φορολόγηση των επιδοτήσεων και σε οποιοδήποτε αγροτικό εισόδημα με 26%.
Ο κ. Μωραίτης επισήμανε όλα τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων και ειπε πως χωρίς αγώνα δεν κερδίζεται τίποτα και τους κάλεσε σε συλλαλητήριο για τη θέση κόμβος Κουβαρά αφού πρώτα  γίνει συνεδρίαση των δυο ομοσπονδιών και αποφασιστεί ο χρόνος προς το  τέλος Αυγούστου. 























google page rank