Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ο Δήμος Αγρινίου τιμά τη μνήμη των 120 εκτελεσθέντων

Ο Δήμος Αγρινίου  τιμώντας την επέτειο των 73 χρόνων από την εκτέλεση των 120 αγωνιστών  της Μ. Παρασκευής του 1944 αφιερώνει  στη μνήμη τους δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Την Κυριακή  9 Απριλίου 2017 στις 9.00 μ.μ. η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου παρουσιάζει την «ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ», μια εικαστική παρουσίαση του Θανάση Βαλαώρα, στον αύλειο χώρο των καπναποθηκών Παπαστράτου (είσοδος από Αναστασιάδη), που θα διαρκέσει έως τις  23/04/2017, από τις 8-12 μ.μ.
Την Μεγάλη Πέμπτη θα γίνει ολονυκτία από τις 8.00 μ.μ.
Την Μεγάλη Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου παρουσιάζει ένα δρώμενο και μία απαγγελία βασισμένα στον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου.
Σκηνοθετεί η ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΟΛΙΒΩΤΟΥ
Ερμηνεύει η ΓΙΟΥΛΗ ΜΑΡΟΥΣΗ  
Τραγουδά η ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΓΡΕΝΤΖΕΛΟΥ
Φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Φωτογραφίες, video: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Την Τετάρτη του Πάσχα στις 8.00 μ.μ.  στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου η ηθοποιός ΕΦΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ  θα απαγγείλει τον «ΕΠΙΤΑΦΙΟ» του Γιάννη Ρίτσου.
Σημείωμα σκηνοθέτη:
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΟΥ Γ. ΡΙΤΣΟΥ
Μία μάνα, δύο σώματα. Μία Ψυχή, ένας Λόγος.
Η πόλη του Αγρινίου και η Μνήμη της.
Ο πόνος της μάνας για το παιδί της. Το αντιστύλι χάνεται κι εκείνη κατακερματίζεται. Αναπολεί και θέλει να ξαναζήσει τα όσα γλυκά, τα όσα καλά κι αχνά και ροδισμένα. Πάει πίσω στο χτες γιατί έχει την ανάγκη από μιας τρυφεράδας γέψη και μ’ αυτό οδηγό, συγκρούεται, πέφτει, ξαναστέκεται, σταυρώνεται και κάποιες φορές, ανασταίνεται.

Διονυσία Ολιβώτου
Θεατρολόγος – Εκπαιδευτικός

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

agriniotimes
google page rank