Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Επεισόδια έξω από τη Βουλή – Έκαψαν το φυλάκιο του Άγνωστου Στρατιώτη

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν έξω από τη Βουλή όταν μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ανέβει στο περιστύλιο της Βουλής μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις με διμοιρίες των ΜΑΤ να τους σταματούν στις σκάλες που βρίσκονται δεξιά και αριστερά.
Την ίδια ώρα εκτοξεύτηκαν φωτοβολίδες ενώ από τα ΜΑΤ έγινε χρήση χημικών και ακολούθησε βροχή από μολότοφ.





Επίσης περίπου 50 αντιεξουσιαστές πέταξαν φωτοβολίδες και μολότοφ και έσπασαν με βαριοπούλες ένα φυλάκιο, που λίγο αργότερα τυλίχτηκε στις φλόγες.
Νωρίτερα άγνωστοι επιτέθηκαν με γροθιές σε δημοσιογράφο και εικονολήπτη του Alpha
Σε κλοιό από τα συνδικάτα η Βουλή
Η Βουλή βρέθηκε από νωρίς το απόγευμα σε κλοιό συνδικάτων, επιστημονικών φορέων, εργαζομένων και συνταξιούχων με δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε πλατεία Συντάγματος και πλατεία Ομονοίας.
Λόγω των συγκεντρώσεων το κέντρο της Αθήνας είναι αποκλεισμένο για τους οδηγούς, με όλους τους δρόμους γύρο από την Ομόνοια και το Σύνταγμα να είναι κλειστοί.

Καίνε γραβάτες έξω από τη Βουλή
Κάποιοι από τους διαδηλωτές, καίνε γραβάτες έξω από το κτίριο της Βουλής, εξαιτίας της δήλωσης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως είναι «τόσο αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για το χρέος, που ίσως χρειαστεί να φορέσει και γραβάτα».

Οι διοικήσεις των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μαζί με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς καλούν τους εργαζόμενους και δίνουν ένα βροντερό «παρών» από τις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας τη δυναμική αντίδρασή τους «στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων». «Ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να μπει ένα τέλος στις μνημονιακές πολιτικές» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο του σημερινού συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος, διοργανώνει συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».
Συμμετέχουν τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες:
Κίτρινα ποδήλατα, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Λέκκας, Μάνια Παπαδημητρίου, Ζωή Παπαδοπούλου, Νατάσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα
Επιστημονικοί φορείς και ελεύθεροι επαγγελματίες
Με κεντρικό σύνθημα «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω», οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας κατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν, με ανακοίνωσή τους, «κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό» και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή.
Οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας οργανώνουν συγκέντρωση σήμερα, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 19:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, να δείξουν έμπρακτα στους εκπροσώπους του λαού ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται.
Στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ
Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ που διοργανώνονται σήμερα το απόγευμα σε κάθε πόλη καλεί το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας ενώ προηγήθηκαν συγκεντρώσεις σε πλατεία Κάνιγγος, πλατεία Κοτζιά και αλλού.
real.gr
google page rank