Ετικέτες

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Η Χριστίνα Σταρακά για την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης της Τριχωνίδας

Την ανάπλαση της παραλίμνιας ζώνης της λίμνης Τριχωνίδας στην Αιτωλοακαρνανία σχεδιάζει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, «η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής της Τριχωνίδας και η σύνδεσή της με την καθημερινότητα της ενδοχώρας της Αιτωλοακαρνανίας ήταν πάντα αίτημα των πολιτών και, παράλληλα, όραμα για όσους από εμάς ασχολούμαστε με τα κοινά».
Μάλιστα, όπως εξήγησε «αυτό, πρέπει να γίνει συγχρόνως με αναπτυξιακούς όρους, αλλά και με την υπενθύμιση ότι η Τριχωνίδα, είναι η μεγαλύτερη λίμνη της χώρας, με το περισσότερο νερό και με μοναδικά βάθη που δεν απαντώνται αλλού».

Επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας τόνισε ότι «η παραλίμνια ανάπλαση της Τριχωνίδας θέλουμε να αποτελέσει μοχλό για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής». Όπως πρόσθεσε ,«είναι κάτι που το ζητάμε όλοι από πολλά χρόνια και το ενστερνίστηκε οπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας». Ακόμη, η Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ότι «θέλουμε η λίμνη να γίνει μέρος της καθημερινότητας, της ζωής και της δημιουργίας στους δήμους Αγρινίου και Θέρμου και να υπάρχει δράση με σεβασμό στο παραλίμνιο μέτωπο της Τριχωνίδας».
«Το όραμα όλων μας», συνέχισε «είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ενθάρρυνση για την δημιουργία μονάδων διαμονής και αναψυχής, παράλληλα όμως και κάθε δραστηριότητα που θα διατηρεί τον αγροτικό παραγωγικό ιστό της ευρύτερης περιοχής». Σε αυτό το σημείο η αντιπεριφερειάρχης υπογραμμίζει ότι «από την μία ο στόχος μας είναι να αυξηθεί η τουριστική έλξη και η επισκεψιμότητα και από την άλλη να προσελκύσουμε επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, διαφυλάττοντας την λίμνη για τις επόμενες γενιές και επιτρέποντας στους ανθρώπους της να αξιοποιήσουν και να προστατεύσουν τους φυσικούς της πόρους».
ΑΠΕ-ΜΠΕ