Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Λαμπερές στιγμές ζει το Μοναστηράκι στις τριήμερες εκδηλώσεις για την Γιορτή του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

Φέτος ήταν επιθυμία του  χοροδιδασκάλου του Δημήτρη Πανταζή που κατάγεται από το Μοναστηράκι να παρευρεθούν οι σύλλογοι τους με τα χορευτικά τους τμήματα στις  εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. 
Οι σύλλογοι ήταν:
1) Πολιτιστικός Σύλλογος  Μεταξάδων (Διδυμότειχου)
2) Χορευτικός Σύλλογος Δόξας Διδυμότειχου
3) Πολιτιστικός  Σύλλογος  Γυναικών Άνω Σαγήνης Ορεστιάδας
Χθες Σάββατο στην Βόνιτσα το πρωί έγιναν πρόβες στο κλειστό γυμναστήριο όλων των χορευτικών και στην συνέχεια επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης και την πόλη της Λευκάδας.
Το  βράδυ άρχισαν επίσημα  οι   εκδηλώσεις στην πλατεία του Μοναστηρακίου  με την παρουσίαση των χορευτικών με τις φορεσιές τους με χορούς της Θράκης.

Στο τέλος έγινε χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης Αποστολάκη Παντελή και του προέδρου του χωριού Τραυλοστάθη Δημήτριου,  έγιναν ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων των συλλόγων με το Σύλλογο Παναγία η Θεοτόκος Ακτίου Βόνιτσας και έκλεισε η βραδιά με πρόσκληση των συλλόγων της Θράκης προς το Σύλλογο Θεοτόκος . Το γλέντι συνεχίστηκε μεταξύ των συλλόγων σε κατάστημα  του Μοναστηρακίου. στην εκδήλωση ανάμεσα στο πλήθος ήταν και ο Μοναστηρακιώτης πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ακτίου -Βόνιτσας Γιάννης Κουνέλης, η αντιδήμαρχος Πανταζή Παναγιώτα και ο δημοτικός Σύμβουλος Τραυλός Σωτήρης. 
Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στο Μοναστηράκι για την γιορτή του Αγίου Ιωάννη συνεχίζονται σήμερα 7/5/2017 στις 7:00 μ.μ. με τον Μέγα Εσπερινό μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος, και στην συνέχεια στην πλατεία του χωριού θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις παράδοσης με χορευτικά από το Μοναστηράκι.
Αύριο Δευτέρα 8/5/2017 ημέρα μνήμης και γιορτής του Αγίου Ιωάννη θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό και στην συνέχεια η περιφορά της εικόνας στον κεντρικό δρόμο του Μοναστηρακίου μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο και θα επιστρέψει. Με το τέλος της πομπής  δίπλα στην κεντρική Πλατεία θα γίνει γλέντι με ζωντανή ορχήστρα και δωρεάν ψητή προβατίνα. 
Επίσης την Δευτέρα το απόγευμα θα γίνει Ιερά παράκληση του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. 
* Χθες έγινε και αδελφοποίηση μεταξύ των συλλόγων της Θράκης με το Σύλλογο «Η Θεοτόκος». Το Σάββατο το πρωί έγινε κοινή πρόβα για να γνωριστούν μεταξύ τους οι σύλλογοι και παρουσιάστηκαν χοροί των αντίστοιχων περιοχών.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ :































































































































































ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ







ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ Δ.
google page rank