Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Πώς μπορούν τα παιδιά να μάθουν; (Κδαπ Ξηρομέρου Δομή Αστακού)

Η διαφορετικότητα του χαρακτήρα κάνει τα παιδιά να διαφέρουν και στον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουν ή αποκτούν γνώσεις. Το κάθε παιδί έχει το δικό του μαθησιακό στυλ και την δική του προτίμηση ως προς τη μάθηση.
Πώς μπορεί η μάθηση να είναι αποτελεσματική για ένα παιδί;
Φυσικά αυτό γίνεται όταν αφήσουμε το παιδί να μάθει με τον δικό του τρόπο ή καλύτερα όταν το βοηθήσουμε να βρει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να μάθει καλύτερα.
Στο Κ.Δ.Α.Π. μας πέρα από τα παιχνίδια και την διασκέδαση, σκοπός μας είναι η μάθηση, η οποία προσεγγίζεται με διάφορους τρόπους, βοηθώντας έτσι όλα τα παιδιά μας να μάθουν πράγματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, ν’ αποκτήσουν γνώσεις για διάφορα σημαντικά θέματα και ν’ αποκομίσουν κάθε όφελος που τους προσφέρεται μέσα στο φιλικό και χαρούμενο περιβάλλον μας!
Η δημιουργική μάθηση κυριαρχεί! 

Η χρήση χρωμάτων, η υλοποίηση καλλιτεχνικών project, τα δικά μας παιχνίδια γνώσης, τα βιβλία, η γυμναστική με παιχνίδια, η αξιοποίηση της φύσης και τα μαθήματα των αισθήσεων συντελούν σ’ αυτή.
Οι περισσότεροι τρόποι μάθησης έχουν υλοποιηθεί κατά καιρούς στο Κ.Δ.Α.Π. Αστακού μέσα στα πλαίσια αναζήτησης του μαθησιακού στυλ/προφίλ του κάθε παιδιού.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα στην πράξη:





google page rank