Ετικέτες

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Στο TAXISnet ανέβηκαν τα πρόστιμα για απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας

Στο TAXISnet μπορούν οι ιδιόκτητες 89.225 αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας προηγούμενα έτη, να δουν αν τους έχουν βεβαιωθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα που ανάρτησε η ΑΑΔΕ
Στα 7,295 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των προστίμων για τη μη καταβολή τελών κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου 2013 – 2017, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 89.225 οχήματα, τα οποία ανήκουν σε 40.120 ΑΦΜ και δεν έχουν καταβάλει το αντίτιμο των τελών κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό των απλήρωτων τελών ανέρχεται σε 8.168.213 ευρώ και αφορά οχήματα, ταξινόμησης από το 2010 έως το 2016.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης, μέσω της εφαρμογής «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» του TAXISnet, ενώ θα λάβουν και e-mail για τα ποσά που πρέπει να πληρώσουν.
Οι παραπάνω βεβαιώσεις αφορούν οφειλέτες, οι οποίοι ακόμα και σήμερα εμφανίζονται στο TAXISnet ως κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων.
Όπως επισημαίνεται από την ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε επόμενο στάδιο, οπότε και θα γίνουν αντίστοιχες διασταυρώσεις για οχήματα, που έχουν ταξινομηθεί πριν το 2010, για οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας πριν το 2013 και για οφειλέτες, που σήμερα δεν εμφανίζονται ως κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων.
dikaiologitika.gr