Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: Με έναρξη πυρών απείλησαν πριν λίγο το γεωτρύπανο της ΕΝΙ τα τουρκικα πολεμικά πλοία

Για άλλη μια φορά επιχείρησε να φτάσει στον στόχο «Σουπιά» το SAIPEM 12000 της εταιρείας ΕΝΙ σήμερα το πρωί και ανακόπηκε από τουρκικό πλοίο, το οποίο μάλιστα απείλησε με έναρξη πυρών για να το βυθίσει!
Σε περίπτωση που το SAIPEM 12000 ανακοπεί από τον τουρκικό στόλο, τότε θα βάλει μπρος για το Μαρόκο, όπου θα πραγματοποιήσει γεώτρηση στον στόχο RD.
Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ έξι τουρκικά πολεμικά πλοία περικύκλωσαν το γεωτρύπανο Saipem 12000 της ENI όταν επιχείρησε για μια τελευταία φορά να φτάσει στον προορισμό του και να προχωρήσει στις εργασίες του
Το γεωτρύπανο Saipem 12000 δεν μπόρεσε να φτάσει στον προκαθορισμένο στόχο «Σουπιά» και συνέχισε τις προσπάθειές του σήμερα το ρπωί
Η ιταλική ENI είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί προσωρινά από την περιοχή αφού το γεωτρύπανό της είναι καθηλωμένο στο ίδιο σημείο από τις 9 Φεβρουαρίου αλλά αιφνιδιαστικά επιχείρησε άλλες δύο προσπάθειες.
Το γεωτρύπανο Saipem 12000 προσπάθησε να συνεχίσει την πορεία του προς το οικόπεδο 3 και την περιοχή – στόχο «Σουπιά» όμως, έξι τουρκικά πολεμικά πλοία έφτιαξαν «φράγμα» και επέτρεψαν να συνεχίσει την πορεία του.
Σήμερα όμως το απείλησαν ακόμα και με βύθιση. Η Άγκυρα προχωράει σε δημιουργία πολεμικού επεισοδίου.
pronews
google page rank