Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΕΔΡΙΆΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/6/2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόνιτσα                  01-06-2018 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ                         Αριθ.Πρωτ: 6046 
ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
Ταχ. Δ/νση: Βόνιτσα 
Ταχ. Κώδικας: 300 02 
Τηλέφωνο:2643360129-117-116 ΠΡΟΣ: 
FAX:26430 22556 1. Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου 
2. Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας 
3. Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων 
4. Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων 5. Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων 
6.Βουλευτές Ν. Αιτωλ/νίας 
ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10). 
Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα στην Βόνιτσα, στις 5 Ιουνίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 17:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης με θέματα ημερήσιας διάταξης: 
1. Συζήτηση – ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με την συγχώνευση του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας για το σχολικό έτος 2018-2019. (Εισηγήτρια κα Πανταζή) 
2. Λήψη απόφασης για την εξώδικο διαμαρτυρία προς τον Δήμο μας, από κατοίκους του Δρύμου Ακτίου-Βόνιτσας, περί απομάκρυνσης εγκαταλειμμένης και κακοσυντηρημένης γεώτρησης που φιλοξενείται σε δημοτικό-κοινόχρηστο χώρο της εν λόγω Τοπικής Κοινότητας.
3. Περί αποδοχής ένταξης της πράξης «Βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας στην Δ.Ε. Μεδεώνος- Οδός από Δασύλλιο Κατούνας έως Επαρχιακό Δρόμο Τρύφου» στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020» και περί αναγκαιότητας εκτέλεσης του έργου και διενέργειας διαγωνισμού. (Εισηγητής κ. Στούπας) 
4. Περί αποδοχής ένταξης της πράξης «Αγροτική οδοποιία στο Δήμο Μεδεώνος Κατούνα- Ελούλα –Άγιος Γεώργιος» στο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020» και περί αναγκαιότητας εκτέλεσης του έργου και διενέργειας διαγωνισμού. 
(Εισηγητής κ. Στούπας) 
5. Περί αποδοχής ένταξης της πράξης «Βελτίωση Δημοτικής Οδοποιίας και αντιμετώπιση κατολίσθησης πρανών στα ΟΧΘΙΑ Δ.Ε. Παλαίρου» 2014ΣΕ57100004 της ΣΑΕ 571 του Π.Δ.Ε. (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και περί αναγκαιότητας εκτέλεσης του έργου και διενέργειας διαγωνισμού. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
6. Περί αναγκαιότητας εκτέλεσης του έργου: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου της Πόλης της Βόνιτσας και Σύνδεση με το Ιστορικό κέντρο της Πόλης» και περί διενέργειας διαγωνισμού. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
7. Περί αναγκαιότητας εκτέλεσης του έργου: «ΑΝΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΡΟΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΚΛΑΒΑΙΝΑ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ» και περί διενέργειας διαγωνισμού. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
8. Περί αναγκαιότητας εκτέλεσης του έργου: «Προμήθεια αγωγών ύδρευσης και ειδικών τεμαχίων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας του Δήμου Ακτιου Βόνιτσας» και περί διενέργειας διαγωνισμού. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
9. Περί αναγκαιότητας εκτέλεσης του έργου: «Σύνδεση Χώρας – Αγ. Παρασκευής με ξύλινη πεζογέφυρα» και περί διενέργειας διαγωνισμού. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
10. Υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι - Άξονας Προτεραιότητας: «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας των λυμάτων» με τίτλο: «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
11. Υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι - Άξονας Προτεραιότητας: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ» με τίτλο: «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
12. Τροποποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας ως προς την προσθήκη των α) «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ" ΚΑΙ β) "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ». (Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
13. Ορισμός Επιτροπής Παραλαβής Φυσικού Εδάφους για το έργο:
«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΒΑΡΚΟΥ ΠΡΟΣ ΜΕΓΑ ΚΑΜΠΟ Τ.Κ. ΑΕΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ», προϋπολογισμού σύμβασης 385.590,88 Ευρώ. 
(Εισηγητής κ. Στούπας) 
14. «Έκδοση έγκρισης επέμβασης για την κατασκευή του έργου «ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ». 
(Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
15. Περί επιχορήγησης Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης». 
(Εισηγητής κ. Αποστολάκης Παντελής) 
16. Περί αντικατάστασης μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης». (Εισηγητής κ. Αποστολάκης Παντελής) 
17. Ανανέωση σύμβασης της εταιρείας COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. για την εκμίσθωση χώρου στη θέση «Λακοπούλα» της Τ.Κ. Πλαγιάς και επανακαθορισμός του ύψους του μισθώματος. (Εισηγητής κ. Στούπας) 
18. Περί αιτήσεως του ΚΟΤΡΩΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΠΑΝΤΕΛΗ για μείωση μισθώματος σε ποσοστό 20%, του Δημοτικού Κυλικείου στη θέση «ΡΟΥΓΑ» Παλιαμπέλων για το έτος 2018 σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4071/2012. (Εισηγητής κ. Στούπας) 
19. Εγγραφή του Δήμου ως συνδρομητή στο συνδρομητικό site της Σ. Καραγιλάνης μ. Ε.Π.Ε. για το έτος 2018. (Εισηγητής κ. Στούπας) 
20. Κατανομή ποσού από Κ.Α.Π. στις Σχολικές Επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες σχολείων έτους 2018 (Β΄ κατανομή)». (Εισηγήτρια κα Πανταζή) 
21. Έγκριση ετήσιας έκθεσης πεπραγμένων έτους 2017 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. 
(Εισηγήτρια κα Πανταζή) 
22. Αίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου-Βόνιτσας για λήψη απόφασης σχετικά με την φοροεπιδρομή και των κατασχέσεων σε βάρος της λαϊκής στέγης και περιουσίας από την Κυβέρνηση. Είναι μία απόφαση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αφού οι κατασχέσεις σε δημόσιο και δήμους να ξεκινάν από τα 500 ευρώ! 
(Εισηγητής κ. Μωραΐτης Νικόλαος) 
23. Αίτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ακτίου-Βόνιτσας για λήψη απόφασης σχετικά με το Περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείτε στα Ακαρνανικά Όρη και η καταστροφή του δρόμου που οδηγεί στην κορυφή των Ακαρνανικών Ορέων. Έχει φτάσει σε σημείο ο δρόμος αυτός να είναι απροσπέλαστος και ταυτόχρονα επικίνδυνος για τους διερχόμενους οδηγούς. (Εισηγητής κ. Μωραΐτης Νικόλαος) 
24. Τροποποίηση και συμπλήρωση της αριθ.143/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου «Περί καθορισμού Κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας». 
(Εισηγήτρια κα Πανταζή) 
25. Αναγκαιότητα και έγκριση σχεδίου σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ακτίου-Βόνιτσας και Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ακτίου-Βόνιτσας για την παροχή πλήρους Υποστήριξης σε τεχνικό, διοικητικό και οικονομικό αντικείμενο. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
26. Κατάρτιση – έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ακτίου-Βόνιτσας. (Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
27. Έγκριση διενέργειας της δαπάνης για την παροχή υπηρεσιών για την προσαρμογή των πολιτικών, των διαδικασιών και των συστημάτων του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας στις απαιτήσεις του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ 2016/679) (Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
28. Πρόσληψη προσωπικού με τρίμηνες συμβάσεις για κάλυψη εποχιακών-πρόσκαιρων αναγκών για πυροπροστασία. ( Εισηγητής κ. Δήμαρχος) 
29. Αιτήσεις για μείωση λογαριασμών από χρηματικούς καταλόγους ύδρευσης. 
(Εισηγητής κ. Στούπας) 
30. Έγκριση μετακίνησης Δημάρχου και καταβολής εξόδων κίνησης. (Εισηγητής κ. Στούπας) 
31. Περί αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018. (Εισηγητής κ. Στούπας) 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 



ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΕΛΗΣ 





* Επιπλέον στοιχεία για τις εισηγήσεις (αποφάσεις Επιτροπών, έγγραφα κλπ.) παρακαλούμε να απευθύνεστε στην γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου ή στους αρμόδιους Υπαλλήλους.
google page rank