Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Η ΟΑΣ καλεί τους αγρότες σε έμπρακτη αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Oμοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας ανταποκρινόμενο και στο κάλεσμα του ΕΚΑ καλεί όλους τους αγρότες, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής σε έμπρακτη αλληλεγγύη, στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών, με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης. Η ανακοίνωση:
Τα γεγονότα των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική και Δυτική Αττική δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν. Η έκφραση των συλλυπητηρίων προς στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και η συμπαράστασή μας στους τραυματίες και τους πυροπαθείς είναι δεδομένη.
Η κάλυψη των άμεσων αναγκών των πληγέντων κρίνεται κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Καλούμε την κυβέρνηση, τους αρμόδιους φορείς να πάρουν άμεσα μέτρα.
Γίνεται ξεκάθαρο, μετά από τα πρώτα 24ωρα, ότι η περιοχή των καταστροφών ήταν ανοχύρωτη, χωρίς σχέδιο διαφυγής, με τις υποδομές, τα μέσα πρόληψης-προστασίας ασυντήρητα χωρίς να μπορούν να αξιοποιηθούν και σε έλλειψη. Οι ευθύνες είναι μεγάλες, διαχρονικές και πρέπει να αναζητηθούν ώστε να μην ξανασυμβούν στο μέλλον τα γεγονότα είτε στη Αττική, είτε σε άλλη περιοχή της χώρας μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΑΣ Αιτ/νιας ανταποκρινόμενο και στο κάλεσμα του ΕΚΑ καλεί όλους τους αγρότες, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής σε έμπρακτη αλληλεγγύη, στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών, με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης:
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
ΤΡΟΦΙΜΑ (ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ, ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ, ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΓΑΛΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΛΠ)
ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΓΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ (ΓΑΖΕΣ, ΡΑΜΜΑΤΑ, ΟΡΟΙ, ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, «ΜΠΕΤΑΝΤΙΝ», ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ Κ.Α. )
ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΠΑΝΕΣ, ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΤΡΟΦΕΣ Κ.Α.)

Τα είδη θα συγκεντρώνονται στα γραφεία του Ε.Κ.Α. από ώρες 9 π.μ.- 1 μ.μ. και 5μ.μ. – 7 μ.μ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ Γ.Ν. ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
google page rank