Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Σεισμός – Ζάκυνθος: Συνεχίζονται οι αυτοψίες στο νησί – Προσωρινά ακατάλληλα 124 κτίρια

Συνεχίζονται οι αυτοψίες από τα ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη Ζάκυνθο.
Συνεχίζουν τις αυτοψίες στη Ζάκυνθο τα ειδικά κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τα οποία μετέβησαν στο νησί μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε το νησί, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη.
Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Φ. Ε.Κ) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, διενεργήθηκαν διακόσιες εξήντα οκτώ (268) αυτοψίες.
Οι 268 αυτοψίες κατέδειξαν:
– Κατάλληλα για χρήση εκατόν σαράντα τέσσερα (144) κτίρια.
– Προσωρινά ακατάλληλα εκατόν είκοσι τέσσερα (124) κτίρια.
– Θα εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτιρίου (ΠΑΕΕΚ) για μία αποθήκη.
Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα εξειδικευμένα κλιμάκια Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τις επόμενες ημέρες.
Τι γίνεται με τα δημόσια κτίρια
Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι ολοκληρώθηκε από την περασμένη εβδομάδα, ο έλεγχος δημόσιων κτιρίων Εκπαίδευσης, Υγείας και Δικαιοσύνης στην Ζάκυνθο από το ειδικό κλιμάκιο ελεγκτών-μηχανικών της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε (ΚΤΥΠ). Από τους ελέγχους, διαπιστώθηκε η καταλληλότητα χρήσης όλων των κτιρίων πλην δυο στατικώς ανεξάρτητων αιθουσών σε ισάριθμα σχολεία, στις οποίες θα πρέπει να γίνουν επισκευές, χωρίς να είναι απαραίτητη η διακοπή λειτουργίας των σχολείων. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Παντοκράτορα και το Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων.

newsit.gr
http://sinidisi.gr
google page rank