Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Έφυγε από τη ζωή ο Νομίατρος Νίκος Φατούρος

Θλιβερή είδηση. Έφυγε από τη ζωή ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας Νίκος Φατούρος.
Ο Νομίατρος άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τα περασμένα μεσάνυχτα στην ηλικία των 62 ετών.
Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για το νομό και για τη Δημόσια Υγεία την οποία ο Νίκος Φατούρος υπηρέτησε ασκώντας με πληρότητα τα καθήκοντα του έως ότου, προ διμήνου, αντιμετωπίσει καρδιολογικό πρόβλημα το οποίο ήταν δυστυχώς και η αιτία του θανάτου του. Ήταν πατέρας δύο παιδιών.
Η κηδεία θα γίνει αύριο, Σάββατο 2 Μαΐου 2020, στις 12:00 στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Αγρινίου όπου η σορός θα βρίσκεται από τις 11.30 π.μ.
Υπενθυμίζεται πως λόγω των μέτρων για την πανδημία στην κηδεία επιτρέπεται να παρευρεθούν μόνο οι στενοί συγγενείς του εκλιπόντος.
Συλλυπητήρια Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη 
Πληροφορούμενος την αδόκητη απώλεια του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Νίκου Φατούρου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε:
«Ένας δικός μας άνθρωπος, ένα γνωστό και καταξιωμένο υπηρεσιακό στέλεχος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης δεν είναι πια μαζί μας.
Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Φατούρου, ο οποίος προσέφερε πολλά στην τοπική κοινωνία από τη θέση ευθύνης του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ενώ υπήρξε και ένας άνθρωπος με γνωστό κοινωνικό “αποτύπωμα”. Οι γνώσεις, οι ικανότητες και οι αρετές του, θα λείψουν σε όλους μας».
“Η Αιτωλοακαρνανία έχασε έναν άοκνο εργάτη, έναν δίκαιο άνθρωπο, έναν στυλοβάτη της προαγωγής της υγείας”
Σε συλλυπητήρια ανακοίνωση προέβη ο Προέδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης. Αναφέρει:
“Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του Νομίατρου Αιτωλοακαρνανίας, Νίκου Φατούρου.
Γνωρίζοντάς τον πολλά χρόνια από την συνεργασία μας στο χώρο της υγείας μπορούμε να πούμε ότι η Αιτωλοακαρνανία έχασε έναν άοκνο εργάτη, έναν δίκαιο άνθρωπο, έναν στυλοβάτη της προαγωγής της υγείας.
Θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους όλων των συναδέλφων μου τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του”.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Φατούρου εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:
«Εκφράζω τη θλίψη και την συγκίνηση μου για τον αδόκητοχαμό ενός άξιου τέκνου του Αγρινίου.
Ο Νίκος Φατούρος τίμησε το λειτούργημα του και υπηρέτησε την κοινωνία από τη θέση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίαςμε υψηλή επιστημονική κατάρτιση, αφοσίωση και ήθος.
Προσωπικά, στέκομαι με σεβασμό στη μνήμη του και δεν ξεχνώ την συνέπεια και τον ειλικρινή σεβασμό που επεδείκνυε πάντα στον συνάνθρωπο.Η απώλειά του αφήνει τεράστιο κενό στην τοπική μας κοινωνία.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και συμμετέχω στο βαρύ πένθος της οικογένειας του».
Συλλυπητήρια από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου 
Συλλυπητήρια εκφράστηκαν από το Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αγρινίου για την απώλεια του Νομίατρου Νίκου Φατούρου. Η ανακοίνωση:
Εκφράζουμε στην οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.Ο Νίκος Φατούρος τίμησε το λειτούργημα του Νομίατρου αγωνιζόμενος άοκνα και με περισσή αφοσίωση για την προαγωγή και βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στον Νομό μας.Στον δε Σύλλογό μας στάθηκε πάντα στο πλευρό του σε ότι του ζητήθηκε.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του :
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του αγαπητού συναδέλφου Νίκου Φατούρου, που υπηρέτησε τη Δημόσια Υγεία, με αφοσίωση και ήθος από την θέση του προϊστάμενου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αιτωλ/νίας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.
Συλλυπητήρια δήλωση του δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη
Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος Νίκου Φατούρου.
Ο Νίκος Φατούρος που επί χρόνια υπηρέτησε την δημόσια υγεία, από τη θέση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, υπήρξε ένας άριστος δημόσιος λειτουργός, πάντα με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, αφοσίωση, συνέπεια και κοινωνική ευαισθησία.
Η πορεία του και το έργο του ας αποτελέσει φωτεινό φάρο έμπνευσης για κάθε λειτουργό της Υγείας και της δημόσιας διοίκησης.
Συλλυπητήρια επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδας
Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα την ξαφνική και πρόωρη απώλεια του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Νίκου Φατούρου.
Από τη θέση του Νομιάτρου, βοήθησε τα μέλη του συλλόγου μας και ήταν πάντα διαθέσιμος για συνεργασία με το Δ.Σ. στα θέματα που άπτονταν το φαρμακευτικό κλάδο, δίνοντας λύσεις σε οτιδήποτε προέκυπτε.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τριχωνίδος, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
google page rank