Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Στους δρόμους οι κάτοικοι της Αμφιλοχίας για το μέλλον του ΚΕΦΙΑΠ (φωτο & βίντεο)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση και την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Αμφιλοχίας (ΚΕΦΙΑΠ, πρώην ΚΑΦΚΑ) στην Αμφιλοχία πραγματοποίησαν σήμερα στις 11:00 το πρωί κάτοικοι της περιοχής με τη συμμετοχή φορέων.
Η 5μελής επιτροπή αγώνα που συστάθηκε με σκοπό την άσκηση πίεσης στις αρμόδιες αρχές ώστε το ίδρυμα να στελεχωθεί και να λειτουργήσει κανονικά μετά από ψήφισμα αποφάσισε την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων αφού μέχρι στιγμής το κέρδος είναι μόνο… άκαρπες υποσχέσεις.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν o Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ακαρνανίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμφιλοχίας, ο Σωματείο Συνταξιούχοι ΙΚΑ Αμφιλοχίας, ο Σύλλογος Αυτοκινητιστών και ο Σύλλογος Αγροτών – Κτηνοτρόφων.
Στο ΚΕΦΙΑΠ καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε όλο το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, και άλλες ειδικότητες όπως Φυσίατρους, ψυχολόγους, παθολόγους ή γενικούς γιατρούς, εργαστηριακούς, καθώς και φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.
Σύγχρονα μηχανήματα παραμένουν στις αποθήκες αναξιοποίητα και σκουριάζουν για χρόνια. Παρότι υπάρχουν οι υποδομές και η δυνατότητα για 24ωρη ολοκληρωμένη λειτουργία τριών πτερύγων και 60 κλινών. Η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ βρίσκεται στον «αέρα», οδηγείται κυριολεκτικά στο κλείσιμο, όταν σε όλη την Δυτική Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο δημόσιο κέντρο αποκατάστασης παρά το μεγάλο αριθμό τροχαίων και εργατικών ατυχημάτων αλλά και αγγειακών επεισοδίων που απαιτούν αποκατάσταση.
Με Ψήφισμα τους οι Φορείς της Αμφιλοχίας έθεταν τα εξής αιτήματα για το ΚΕΦΙΑΠ:
1. Να λειτουργήσει ως Ίδρυμα μετανοσοκομειακής αποκατάστασης σύμφωνα με τον αρχικό του Σχεδιασμό.
2. Να στελεχωθεί με όλες τις αναγκαίες ειδικότητες γιατρών και επαρκές μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό χωρίς μετακινήσεις – αποσπάσεις για άλλες δομές.
3. Άμεση πρόσληψη φυσικοθεραπευτών για να εξυπηρετείται όλη η περιοχή.
4. Επαρκής αριθμός ασθενοφόρων και οχημάτων μεταφοράς ασθενών.
5. Βελτίωση – συντήρηση του κτιρίου το οποίο παρουσιάζει σοβαρή φθορά και υγρασία σε όλους σχεδόν τους χώρους.
6. Επαρκώς στελεχωμένη Διοικητική Υπηρεσία.
7. Εκσυγχρονισμός του ιατρικού εξοπλισμού και συντήρηση του ήδη υπάρχοντος .
Πηγή: e-maistros.gr
google page rank