Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Κώστας Κατσίφας: Στα Τίρανα ο πατέρας του για να παραλάβει τη σορό του

Στα Τίρανα μεταβαίνει ο πατέρας του 35χρονου - Παρέμβαση του Αλβανού προέδρου Ιλίρ Μέτα - Δραματικές στιγμές στο σπίτι του Κωνσταντίνου με τους γονείς να περιμένουν 10 μέρες για να κηδέψουν και να θρηνήσουν το παιδί τους - Φόβοι για επεισόδια στην κηδεία - Λαμβάνει μέτρα η αλβανική αστυνομία.
Καταιγιστικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα δρομολογεί η παρέμβαση του Πρόεδρου της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος επικοινώνησε με βουλευτή της ομογένειας και τον διαβεβαίωσε ότι μέσα στις επόμενες ώρες ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης (07/11/2018) θα έχει παραδοθεί η σορός του 35χρονου Έλληνα ομογενούς στην οικογένειά του, στους Βουλιαράτες.
Οι αλβανικές αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα για την παραλαβή της σορού του γιου τους. Για το σκοπό αυτό, ο πατέρας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταβαίνουν από το χωριό Βουλιαράτες στα Τίρανα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ant1, οι γονείς του 35χρονου αναμένεται να παραλάβουν τη σορό του γιου τους από το νεκροτομείο Τιράνων και ακολούθως θα επιστρέψουν στο Αργυρόκαστρο. Συγγενείς και φίλοι θα μπορέσουν να θρηνήσουν το παιδί τους για μια ημέρα, καθώς η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, βάσει των ίδιων πληροφοριών θα γίνει την Πέμπτη.
Η σορός του 35χρονου θα αποδοθεί στους οικείους μετά από δέκα ημέρες, όπου έπεσε νεκρός από σφαίρες Αλβανών αστυνομικών.
Ο πατέρας του Κωνσταντίνου είχε ζητήσει να παραλάβει τη σορό του τρεις μέρες μετά το θάνατο και αφού παραιτήθηκε πρώτα από την παράλληλη πραγματογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή.
Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα παραδόθηκε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία φέρεται να εξέδωσε την θετική απάντησή της τη Δευτέρα.
Παρέμβαση του Αλβανού πρόεδρου Ιλίρ Μέτα
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το epiruspost.gr, χρειάστηκε τελικώς η παρέμβαση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της γειτονικής χώρας, για να σταματήσουν οι παλινωδίες των αλβανικών Αρχών γύρω από την επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους οικείους του.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο κ. Μέτα ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή που είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.
Στην επιστολή του, ο κ. Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ώστε να τελεστεί η κηδεία του στους Βουλιαράτες.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με το epiruspost.gr, στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ' το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα, Άρτα Μάρκου, και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας, Ντονίκα Πρέλια.
Η Εισαγγελία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.
www.newsbomb.gr
google page rank