Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

ΠΑΣΕΚΔΑΠ: 3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Για τον περισσότερο κόσμο, τους πολιτικούς, την κοινωνία γενικότερα και κυρίως τα ΜΜΕ, τα θέματα των ανθρώπων με αναπηρία γίνονται επίκαιρα συνήθως μόνο με αφορμές σαν της σημερινής ημέρας. 
Για εμάς, όμως, στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών/ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), για τις οικογένειες των παιδιών/ατόμων με αναπηρία, για τα έμπειρα στελέχη των δημοτικών ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, για τους Δήμους που ίδρυσαν και λειτουργούν ένα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, η καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών αποτελεί πεδίο καθημερινής ευθύνης, προσφοράς και ατέρμονης προσπάθειας να βελτιωθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η ζωή των συνανθρώπων μας με αναπηρία καθώς και των οικείων τους.
Για όλους εμάς που ζούμε και υπηρετούμε τον κόσμο της αναπηρίας σε καθημερινή βάση στα 83 δημοτικά ΚΔΑΠ-ΜΕΑ όλης της χώρας, είναι κάθε μέρα "3η Δεκεμβρίου". 
Δυστυχώς, έχουν ακόμα να γίνουν πολλά βήματα για να μπορούμε περήφανα να ισχυριστούμε πως είμαστε ένα Κράτος που φροντίζει με επάρκεια να προσφέρει στα παιδιά και άτομα με αναπηρία ίσες ευκαιρίες, καλύτερη ποιότητα ζωής και στοιχειώδη δικαιώματα στην προσβασιμότητα, στην ενημέρωση, στην άθληση, στην κοινωνικοποίηση, στις τέχνες, στην ψυχαγωγία, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία. Πρόκειται για έναν αγώνα που δύσκολα θα κερδηθεί αν δεν τον δώσουμε όλοι μαζί, η κοινωνία μας στο σύνολό της. 
Σπουδαίο ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή παίζουν εδώ και 20 χρόνια τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων τα οποία πρέπει σαφώς να επεκταθούν σε κάθε Δήμο της χώρας, αλλά και να γίνουν, μαζί με τα ΚΔΑΠ, μόνιμες Δομές των Δήμων, με σταθερή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με μόνιμες θέσεις εργασίας για το έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό τους.
Γιατί για εμάς, είναι κάθε μέρα "3η Δεκέμβρη"...
google page rank