Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Πένθος στην Κατούνα σήμερα 5/12/2019, δυο κηδείες σε μια μέρα. Τελευταίο αντίο στον Δημήτρη και τον μπάρμπα "Τέλια"


Τα τελευταία 10 χρόνια περίπου, δύσκολα ακούς κάτι ευχάριστο στο χωριό μας. 

Ο πληθυσμός έχει μειωθεί κατά το 50% και παραπάνω. Έχουν φύγει άνθρωποι νέοι, μεσήλικες και κυρίως άνδρες όχι σε μεγάλη ηλικία. 

Λιγότερο από τα μισά σπίτια είναι ανοιχτά και στα περισσότερα μοναχικές μαυροφόρες χήρες. Κάθε σπίτι τα τελευταία χρόνια έχει χάσει και ενα δικό του άνθρωπο και τα περισσότερα είναι σε πένθος, μιας και στην επαρχία κρατάει πολύ, πενθούν για αρκετό χρονικό διάστημα τους ανθρώπους τους. 

Δεν ξέρουμε τα τελευταία χρόνια τι συμβαίνει με το χωριό μας αλλά το κακό πάρα έγινε, κάθε μέρα εδώ και χρόνια ακούς λυπητερά την Καμπάνα. Υπήρξαν μέρες που έγιναν δυο και τρεις κηδείες την ίδια μέρα. 
Πάντως ο κόσμος αντί να επιστρέψει στο χωριό απομακρύνεται όλο ένα και περισσότερο, τα προβλήματα του καθενός αυξάνουν. 
Σαν katouna news ανεβάζαμε όλα τα κοινωνικά της περιοχής μας αλλά με το νέο νόμο των προσωπικών δεδομένων, είναι σχεδόν απαγορευτικό και δεν μπορούμε να σας ενημερώνουμε τακτικά όπως πρώτα και πολλοί από εσάς δεν έχετε την πραγματική εικόνα, εκτός από τα προσωπικά fb που ανεβάζει κάποιος όταν χαθεί δικός του άνθρωπος. 
Πένθιμη και πιο φτωχή η Κατούνα σήμερα, έφυγαν δυο αξιόλογοι συγχωριανοί μας. 

ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΟ ΚΗΔΕΙΕΣ 
Στις 12 το μεσημέρι,  η εξόδιος ακολουθία του μπάρμπα «Τέλια» Ζωγάκη του ανθρώπου που ήταν συνδεδεμένος με την παράδοση, ήταν ο τελευταίος που κυκλοφορούσε με παραδοσιακή στολή στο χωριό μας. 

Ενώ στις 2 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του καλού μας φίλου Δημητρίου Πάσχου 56 ετών, ενός εργατικού συγχωριανού που πάλευε στο μεροκάματο, που η είδηση σόκαρε την κοινωνία της Κατούνας με το θάνατό του. 


Καλό ταξίδι φίλε Τάκη 

Καλό ταξίδι μπάρμπα Τέλια 

Καλή αντάμωση



google page rank