Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΞΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ - ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ


Η αντίστροφη μέτρηση του τελευταίου μήνα του χρόνου 2019 ξεκίνησε, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με την υπ. αρ. απόφαση 12, στις 19 Νοεμβρίου 2018 ψήφισε την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου χωριού στο Μοναστηράκι. 
Ο χώρος θα περιλάμβανε νερόμυλο και φυσική νεροτριβή, επίσης θα χρησιμοποιούταν και άλλοι χώροι στο Μοναστηράκι που είναι κατάλληλοι για την δημιουργία του χωριού. 

Μάλιστα ο Δήμος είχε στείλει και εκπρόσωπο στα Τρίκαλα και στην Ιταλία, έτσι ώστε να μελετήσει και να πάρει ιδέες από το μύλο των Ξωτικών όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι. 

Όλοι πιστέψαμε, πως πράγματι θα γίνει κάτι καλό, στο πανέμορφο και ξεχασμένο Μοναστηράκι και για όλους τους χριστουγεννιάτικους εκδρομείς. Άλλοι έλεγαν μάλιστα, γιατί τα Τρίκαλα είναι καλύτερα από εμάς; 


Η φαντασία όλων των μικρών είχε ξεδιπλωθεί. Το ποτάμι που κυλάει κάτω και μέσα στο Μοναστηράκι, γέμισε ξωτικά, νεράιδες, μάγους με δώρα και λαμπερά αστέρια από τα ακαρνανικά, σαν τις ανεμογεννήτριες. 

Κι εμείς οι μεγαλύτεροι παραλίγο να το πιστέψουμε μιας και στο μυαλό μας πέρασαν τα παραδοσιακά και νηστίσιμα γλυκά του Μοναστηρακίου, «οι κουρ(α)μάδες»

Άλλωστε μας είχαν κουράσει οι εκδρομές που ανέβαζαν διάφοροι σύλλογοι στο διαδίκτυο στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα και θέλαμε το δικό μας, μαγικό Μύλο, το Νερόμυλο και τις Νεροτριβές του Μοναστηρακίου, να αποτοξινωθεί η τσέπη μας λίγο από την Πρέβεζα, Γιάννενα, Αγρίνιο, Τρίκαλα όπως και Λευκάδα και την ευχαριστούμε που μας προτίμησε
Τελικά όλα αυτά τα πήρε το ποτάμι του Κεφαλόβρυσου που αναβλύζει στην πλατεία του χωριού και τα πέταξε στον καταρράκτη του Σεπετού μαζί με τα ψόφια και τα σκουπίδια
Ας παίξουμε όλοι μαζί τώρα, το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού και ο Άη Βασίλης ας μείνει στο Θύρρειο. 

Χρειάστηκε ένας χρόνος για να καταλάβουμε  έπεα πτερόεντα 
Διαβάζοντας την ιστορία αυτού του τόπου, δύο πράγματα παθαίνεις: Μορφώνεσαι και οργίζεσαι. Οργίζεσαι γιατί σε κάθε, μα σε κάθε εποχή, δεν λείπουν ποτέ οι υποκριτές και οι γελοίοι. Παντού ένα ψέμα, μία κοροϊδία και μία αδικία, στέκονται με υπέρμετρες αξιώσεις δίπλα στην αλήθεια, στην ειλικρίνεια και στο άδικο.
Πραγματικά σε κάνει να αναρωτιέσαι αν έχει νόημα να ασχολείσαι με όλα αυτά, ως πολιτικό ζώον, ή αν πρέπει να αποτραβήξεις την προσοχή σου από τους δημοσιολόγους της επικαιρότητας, βυθίζοντας το βλέμμα σου στην ευκρίνεια του αρχαίου παρελθόντος. 
Από την άλλη, όσα κι αν έχει να σου διδάξει η «Αθηναίων Πολιτεία», το ζήτημα είναι τι κάνουμε τώρα… 
Πως προχωράμε και ειδικότερα πώς θεραπεύουμε καταστάσεις. 
Υπό την ευρύτερη δυνατή της έννοια, η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, όπως συχνά λέγεται, αλλά η ατέρμονη προσπάθεια να διορθώσεις τα λάθη του παρελθόντος με καινούργια (!), με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. 
ΚΟΥΡΑΜΑΣ 
Μερικές φορές λειτουργεί. Άλλες πάλι όχι. 
Εξάλλου κατά κανόνα, όταν η πολιτική δεν είναι μόνο παιχνίδι εντυπώσεων, υποκρύπτει απίθανες και ασύλληπτες σκοπιμότητες. 
Τα λόγια λένε είναι έπεα πτερόεντα, τα ακούς την ώρα που λέγονται και πριν λαλήσει πετεινός γίνονται καπνός. 
Ιδιαίτερα σε τούτο τον τόπο που ως γνωστόν δεν φημίζεται για την μνήμη του. 



Μην καλλιεργείς το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ψέμα του Αη βασίλη, μείνε στην αλήθεια, στην γέννηση του ΧΡΙΣΤΟΥ. 

Ευάγγελος Κουτιβής
google page rank