Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (ΒΙΝΤΕΟ) ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΣΟΥΡΑ

Στο σημερινό συμβούλιο 8/12/19 συζητήθηκε αφενός το ζήτημα της σημερινής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Παλαίρου, καθώς και η ένταξη του Δήμου μας σε φορέα διαχείρισης απορριμμάτων με τους Δήμους Λευκάδας και Μεγανησίου.

-Η θέση της παράταξής μας ήταν επί της αρχής θετική, καθώς θεωρούμε ότι αυτή είναι η αληθινά υπεύθυνη θέση, η οποία είναι η καλύτερη από την εναλλακτική της ένταξης στον ενιαίο φορέα Αιτωλοακαρνανίας, από πλευράς κόστους (για τους δημότες), ουσιαστικής συμμετοχής και εκπροσώπησης του δήμου μας. Άλλωστε, η υποδοχή απορριμμάτων θα μπορούσε να γίνει και με την ένταξη στον άλλον φορέα.
-Η παράταξή μας έθεσε στο ίδιο πλαίσιο δύο ουσιαστικά ζητήματα:
Της αύξησης των μέτρων ελέγχου της καλής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, πράγμα επείγον και αναγκαίο, ιδίως ενόψει της επιβάρυνσής του με τα νέα δεδομένα. Δυστυχώς, από τη συζήτηση δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η κατάσταση είναι όπως θα έπρεπε αυτή τη στιγμή, ενώ οι άλλες δύο παρατάξεις δεν έδειξαν ιδιαίτερη προθυμία προς αυτήν την κατεύθυνση.
Δεύτερον, της κατάρτισης προγραμματικής συμφωνίας κοινών δράσεων τοπικής ανάπτυξης με το δήμο Λευκάδας, για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των δύο περιοχών και των συνεργασιών που μπορούν να προκύψουν.
-Τέλος, η παράταξή μας υλοποιώντας την προεκλογική της δέσμευση, προέβη με ίδια μέσα σε απ’ ευθείας μετάδοση της συνεδρίασης του δ.σ. διαδικτυακά.
Δείτε τη συνεδρίαση 


google page rank