Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Πού κρύβεται άραγε η ευτυχία;



ΕΥΤΥΧΙΑ
Όσο και αν θεωρείτε δεδομένο το γεγονός πως ζούμε , δεν είναι. Όσο και αν προσπαθούμε καθημερινά να φανούμε και να δείξουμε, δεν φαινόμαστε και δεν δείχνουμε. Γιατί πολύ απλά δεν είμαστε ευτυχισμένοι.

Το γεγονός ότι ζούμε, ότι υπάρχουμε, αναπνέουμε, περπατάμε είναι μαγικό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλα θεωρούνται αυτονόητα. Ποιος μας είπε ότι αύριο θα ζούμε και μετά θα ξαναζήσουμε; Είναι μαγικό που βρισκόμαστε σε έναν κόσμο τον οποίο τον έφτιαξαν άνθρωποι και από την άλλη θλιβερό που βρισκόμαστε σε έναν κόσμο που τον καταστρέφουν άνθρωποι.
Ζούμε σε μια εποχή παραπληροφόρησης, που διακατέχεται από έναν τεράστιο όγκο. Σε μια εποχή με πειρασμούς , πολλούς πειρασμούς. Από ρούχα, μέχρι πρότυπα. Σε μια εποχή που φροντίζουμε να ανήκουμε σε μια μάζα ανθρώπων που κάνουν το ίδιο πράγμα, ακριβώς για να δείξουμε και να φανούμε. Γιατί;
Κάποιος μας έφερε σε αυτό τον κόσμο, λέγοντας μας πως θα είμαστε ελεύθεροι. Και ελεύθεροι δεν είμαστε γιατί κατηγορούμε , συνεχώς κατηγορούμε. Είτε αυτό λέγεται πατέρας, είτε κυβέρνηση, είτε θεός. Τα πράγματα δεν γίνονται καλύτερα βρίσκοντας μια τέλεια δουλειά, έναν ιδανικό σύντροφο και ένα τέλειο αμάξι. Ίσως όμως φτιάχνοντας εμάς, χτίζοντας την μοναδική ιδιωτική περιουσία που μας ανήκει. Τον εαυτό μας.
Με αγαπάω και με φτιάχνω. Με προσέχω για να με έχω ευτυχισμένη. Αυτό θέλω να ακούω. Γιατί θέλω αύριο να φέρω στον κόσμο ένα παιδάκι που δεν θα φοβάται και θέλω αύριο να περπατάω και να βλέπω τον κόσμο πραγματικά ευτυχισμένο.
Και ναι κάποια στιγμή θα φύγει ο ιός. Τότε όμως θα έρθουν πολλές δυσκολίες και πολλά απωθημένα. 

Πού κρύβεται άραγε η ευτυχία;

Νάσια Νάκου 
google page rank