Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Οργανωτικές λεπτομέρειες του 2ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Αστακού Αιτ/νίας «Παντελής Καρασεβδάς».

Η αφίσα της πρώτης διοργάνωσης.
2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Αστακού Αιτ/νίας 
«Παντελής Καρασεβδάς»
Ο Λεωνίδας Παπαρίζος και ο Σύλλογος των Εν Αθήναις Απανταχού Αστακιωτών, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του 2ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Αστακού. Ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στον Παντελή Καρασεβδά, τον Αστακιώτη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της Σκοποβολής στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.
1. Ο αγώνας δρόμου θα λάβει χώρα στον Αστακό Αιτ/νίας τις απογευματινές ώρες της 7ης Αυγούστου (ημέρα Σάββατο) και διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου των Εν Αθήναις Απανταχού Αστακιωτών.
Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19, τα οποία επιτάσσει το πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. για τη διεξαγωγή αγώνων δρόμου και τα οποία θα τελούν εν ισχύ κατά την ημερομηνία τέλεσης του αγώνα. Ενημέρωση επί των μέτρων θα υπάρξει με νεότερη ανακοίνωση και θα αφορά τόσο στην προστασία των αθλητών, όσο και των διοργανωτών – εθελοντών – κοινού.

2. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές:
α. Αγώνας Δρόμου 1.000 m (γεννηθέντες το 2009 και μικρότεροι).
· Ώρα Έναρξης: 18.00
· Διαδρομή: Οι μικροί αθλητές θα ακολουθήσουν πορεία που θα έχει αφετηρία την περιοχή του Χοβολιού και ακολουθώντας το παραλιακό μέτωπο θα καταλήξουν στο χώρο έμπροσθεν από τις καφετέριες στην παραλία, όπου και θα τερματίσουν.
· Χρονικό Όριο για Τερματισμό: 20 λεπτά
β. Αγώνας Δρόμου/δυναμικού βάδην 5.000 m για δρομείς και περιπατητές.
· Ώρα Έναρξης: 18.30
· Διαδρομή: Οι αθλητές θα εκκινήσουν από την αφετηρία, που ορίζεται ο χώρος έμπροσθεν του Παιδικού Σταθμού Αστακού στην παραλία και θα τερματίσουν στο χώρο έμπροσθεν από τις καφετέριες στην παραλία αφού ακολουθήσουν την πορεία Διασταύρωση Καρακώστα – Περιφερειακή Αστακού προς Άγ. Γεώργιο (με την πανοραμική θέα στον κόλπο και την πόλη του Αστακού) – Κάθοδος στη συνοικία «Χοβολιό» – Παραλιακή Διαδρομή προς Λιμάνι – Παραλία Αστακού.
· Χρονικό Όριο για Τερματισμό: 90 λεπτά.

3. Θα χρησιμοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση (με χρήση chip) και στις δύο διαδρομές, με άμεση ανάρτηση των αποτελεσμάτων.

4. Ο αγώνας θα υποστηρίζεται από την Τροχαία και το Λιμενικό Σώμα (που θα είναι υπεύθυνοι για την ρύθμιση της κυκλοφορίας), το ΕΚΑΒ (που θα είναι υπεύθυνο για την Υγειονομική Κάλυψη των δρομέων) και από εθελοντές (με ευδιάκριτη αμφίεση) που θα παρευρίσκονται καθ' όλο το μήκος της διαδρομής, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους δρομείς.

5. Σταθμός ενδιάμεσης τροφοδοσίας με νερό έχει προβλεφθεί μόνο για την μεγάλη διαδρομή, στα 2.500m. Στον τερματισμό, θα παρέχονται νερό και χυμός σε όλους τους αθλητές, αμφότερων των διαδρομών.

6. Βραβεύσεις:
α. Κύπελλο θα λάβουν:
· οι τρεις (3) πρώτοι δρομείς γενικής (άντρες, γυναίκες) της μεγάλης διαδρομής (5.000 m).
· οι τρεις (3) πρώτοι δρομείς γενικής (αγόρια, κορίτσια) της μικρής διαδρομής (1.000 m).
· αναγνωρισμένης αξίας αθλητές – δρομείς, με σημαντικές αθλητικές διακρίσεις.
β. Αναμνηστικό μετάλλιο θα λάβουν όλοι οι δρομείς που θα καταφέρουν να τερματίσουν τη διαδρομή στην οποία θα λάβουν μέρος.

7. Παροχές Αγώνα:
· ηλεκτρονική χρονομέτρηση,
· σταθμοί τροφοδοσίας με νερό,
· αναμνηστικά μετάλλια για όλους,
· υγειονομική κάλυψη,
· η δυνατότητα να γνωρίσει κάποιος τον Αστακό μας τρέχοντας.

8. Ο αγώνας, όντας λαϊκός, δεν θα έχει αντίτιμο, δηλαδή η συμμετοχή είναι δωρεάν.

9. Όλοι οι αθλούμενοι – δρομείς τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Είναι προσωπική τους υποχρέωση να προβούν σε υγειονομικό έλεγχο και να βεβαιώσουν την καλή κατάσταση της υγείας τους, πριν λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

10. Για δηλώσεις Συμμετοχής: πατήστε εδώ ή τηλεφωνικά: Στο 6945263820 (Λεωνίδας Παπαρίζος).

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε κοντά μας για να μας τιμήσετε με την συμμετοχή σας και να απολαύσετε την ομορφιά του τόπου μας!
google page rank