Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Δημήτρης Χαντάκιας στο sport-fm.gr: «Υπάρχει λόγος που δυσκολεύουν οι αζέρικες ομάδες τις ελληνικές»

Ένας Έλληνας που αγωνίζεται στο Αζερμπαϊτζάν, ο Δημήτρης Χαντάκιας, μίλησε για το Ολυμπιακός-Νέφτσι, τα χαρακτηριστικά των αζέρικων συλλόγων και την εμπειρία στη χώρα του Καυκάσου.
Με την πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Νέφτσι Μπακού για τον Β' προκριματικό του Champions League να πλησιάζει, το site του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ήρθε σε επαφή με τον καθ’ ύλην αρμόδιο για να μιλήσει για την πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν.
Ο Δημήτρης Χαντάκιας, με καριέρα στον Παναιτωλικό αλλά και τη Βουλγαρία με την Τσέρνο Μόρε, αγωνίζεται εδώ και έναν χρόνο στη Ζίρα, με την οποία μέτρησε 28 συμμετοχές και έφτασε ένα βήμα από την πρόκριση στην Ευρώπη.
Μιλώντας λοιπόν στον Γιάννη Πολιά, εξήγησε τους λόγους που δυσκολεύονται οι ελληνικές ομάδες απέναντι σε αζέρικες,, σχολίασε το ζευγάρι Ολυμπιακός-Νέφτσι, ενώ έδωσε και πολλά ενδιαφέρονται στοιχεία για τη ζωή στη μακρινή χώρα του Καυκάσου.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το πώς προέκυψε η μεταγραφή στο Αζερμπαϊτζάν: «Στη Βουλγαρία είχα συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμα όμως προέκυψε η πρόταση από τη Ζίρα. Υπήρχε έντονο ενδιαφέρον, τα βρήκαν με την Τσέρνο Μόρε και έτσι υλοποιήθηκε η μεταγραφή.
Στην αρχή το σκέφτηκα αρκετά. Δεν ήξερα καλά τη χώρα, είναι μακριά, είχα παραξενευτεί και λίγο. Σκεφτόμουν “ναι, θα δούμε”, το καθυστερούσα. Όταν ήρθα όμως, είδα μία χώρα πολύ καλά οργανωμένη, μία πόλη, το Μπακού, που είναι πανέμορφη, και οι Αζέροι είναι υπέροχοι άνθρωποι. Έτσι ανανέωσα και το συμβόλαιό μου για δύο χρόνια ακόμα πριν από λίγο καιρό.
Ο Τάσος Παπάζογλου είχε παίξει εδώ παλαιότερα και τον είχα συμβουλευτεί όταν μου έγινε η πρόταση. Μου είχε πει πολύ καλά λόγια και, μαζί με την καλή πρόταση που μου είχε γίνει, είχα πειστεί να έρθω».
Για τις διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν: «Σαν νοοτροπία και ζωή, δεν διαφέρουμε πολύ. Το φαγητό είναι λίγο πιο πικάντικο, η ζωή όμως μοιάζει. Καφέ, βόλτα με φίλους, είναι πάνω κάτω σαν τους Έλληνες. Δεν το περίμενα τόσο πολύ. Έκανα φιλίες με Αζέρους με τους οποίους είμαστε πλέον σαν αδέρφια.
Κάτι πάντως που μου είχε κάνει εντύπωση στην αρχή, ήταν ο τρόπος οδήγησης. Πηγαίνουν γρήγορα, δεν τους νοιάζει για παράδειγμα να σου πάρουν τη θέση. Είναι λίγο πιο... τρελοί όταν οδηγούν».
Για την πανδημία του κορωνοϊού: «Τα μέτρα δεν ήταν τόσο σκληρά εδώ. Φορούσαμε μάσκα, όμως δεν έκλεισαν τα μαγαζιά, απλά ήταν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα. Κόσμο στα γήπεδα δεν είχαμε πάντως».
Για το Ολυμπιακός-Νέφτσι Μπακού: «Με τη Νέφτσι παίξαμε πολλές φορές (σ.σ. έξι συνολικά, με τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα), την αποκλείσαμε και στο Κύπελλο, μόνο μία ήττα κάναμε συνολικά τη σεζόν 2020/21.
Ο Ολυμπιακός πρέπει να περιμένει μία ομάδα ανταγωνιστική και να την κοιτάξει στα μάτια, να μην επαναπαυθεί. Πρέπει να προσέξει την κόντρα επίθεση, ειδικά εκτός έδρας, η Νέφτσι στηρίζεται πολύ στις αντεπιθέσεις, αυτό είναι το στοιχείο της. Από την άλλη, είναι πιο αδύναμη στα άκρα
Ένας παίκτης που χρειάζεται προσοχή είναι ο Μπουγκρίν, καθώς και ο Μέσα Κόλι, που είναι αρκετά επικίνδυνος.
Ο Ολυμπιακός είναι ασφαλώς το φαβορί αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσει τη Νέφτσι».
Για το ποιον ξεχωρίζει από τον Ολυμπιακό και γιατί: «Από τον Ολυμπιακό, ο αγαπημένος μου ποδοσφαιριστής είναι ο Γιώργος Μασούρας. Είμαστε από κοντινά χωριά και γνωριζόμαστε από τότε που παίζαμε στα τοπικά πρωταθλήματα και όταν ανεβήκαμε στην Super League εκείνος με τον Πανιώνιο και εγώ με τον Παναιτωλικό, μιλούσαμε συχνά. Είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχει βγάλει η περιοχή μας και εύχομαι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί».

Για τον –επίσης κοντοχωριανό του- Γιώργο Λιάβα: «Από την περιοχή είναι και ο Γιώργος Λιάβας, που παίζει στον Παναιτωλικό και είναι εξαιρετικό παιδί και ποδοσφαιριστής. Είχε έναν τραυματισμό αλλά ελπίζω πως θα τον ξεπεράσει και θα γυρίσει γερός στο γήπεδο».


Για το ότι οι ομάδες του Αζερμπαϊτζάν ζορίζουν τις ελληνικές: «Γενικά μας δυσκολεύουν οι αζέρικοι σύλλογοι, παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο. Αμύνονται καλά και χτυπούν στην κόντρα. Γενικώς έχουν ομάδες που έχουν ρίξει λεφτά και δουλεύουν με πλάνο, γι’ αυτό και τα πάνε καλά με ελληνικές ομάδες.
Το ποδόσφαιρο εδώ δεν έχει την ποιότητα που μπορεί να συναντήσει κανείς στην Ελλάδα, όμως είναι πιο γρήγορο. Ένας αργός αμυντικός θα τα βρει σκούρα στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ στην Ελλάδα, αν ξέρει μπάλα, θα μπορέσει να ανταπεξέλθει».
Για το αν θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα: «Εννοείται πως θα ήθελα να γυρίσω κάποια στιγμή στην Ελλάδα, ωστόσο για την ώρα δεν μπορούσα να πω όχι στην πρόταση που είχα, συν τον τρόπο με τον οποίο μου έχουν συμπεριφερθεί. Αν κάποιος με ρωτούσε για να πάρει μεταγραφή εδώ, θα του έλεγα σίγουρα να το κάνει. Μου αρέσει πολύ η ζωή στο Μπακού και ο τρόπος που δουλεύουν οι σύλλογοι».
www.sport-fm.gr
google page rank