Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Πανηγύρια… Όπως Μνημόσυνα: Μόνο καθήμενοι και χωρίς χορό


Προσαρμοσμένα στα μέτρα περιορισμού της πανδημίας θα είναι φέτος τα πανηγύρια στα χωριά και τα νησιά, υπό τον φόβο της μετάλλαξης Δέλτα.
Έτσι, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές και φιλοξενούμενοι ενώ ο χορός απαγορεύεται.
Το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή, επιτάσσει την εφαρμογή μέτρων δημόσιας υγείας (αποφυγή συνωστισμού, τήρηση αποστάσεων ενάμιση μέτρου, αντισηπτικά σε τραπέζια, τήρηση αποστάσεων στα τραπεζοκαθίσματα και κανόνων υγιεινής με ευθύνη της οικείας Δημόσιας Αρχής. 
Σε περίπτωση μη τήρησης υγειονομικών μέτρων, κατά την πρώτη παράβαση προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στον διοργανωτή και κατά τη δεύτερη παράταση διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ

Το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας καθώς και των γηπέδων που θα ισχύει από σήμερα 16 Ιουλίου έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση μέσω κοινής υπουργικής απόφασης.
Όπως είχε προαναγγείλει το CNN Greece, η ΚΥΑ περιλαμβάνει μια μεγάλη ανατροπή καθώς καθορίζει πως οι υπαίθριοι χώροι διασκέδασης (κλαμπ και μπουζούκια), θα λειτουργούν μόνον ως αμιγείς χώροι, δηλαδή για εμβολιασμένους 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση αλλά και νοσήσαντες, με την χωρητικότητα να ορίζεται στο 85%.

Σημειώνεται πως όλοι οι πελάτες πρέπει να είναι καθήμενοι.

https://www.agriniosite.gr/
google page rank