Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Σύλλογος Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου. Επιστολή, να μην καταργηθεί το Α.Τ. Κατούνας




Επιστολή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο  Δένδια σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κωνωπινιτών Ξηρομέρου «Οι Δώδεκα Απόστολοι» με κοινοποίηση στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νίκο  Παπαγιαννόπουλο, στον Αστυνομικό Διευθυντή Ακαρνανίας, στο Διοικητή Α.Τ. Κατούνας, στο Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκο Σολδάτο, κ.α.  
       Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το Α.Τ. Κατούνας με έδρα την ομώνυμη κωμόπολη, αστυνομεύει ένα νευραλγικό κομμάτι της ενδοχώρας του Ξηρομέρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εγκληματικότητας, που τελευταία βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση και η κατάργηση του θα έχει σαν συνέπεια την μη αποτελεσματική και αποδοτική αστυνόμευση της περιοχής και την αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας από τους κατοίκους....
Αναλυτικά:….

Κύριε Υπουργέ,
      Με  αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο αλλά και σε αναρτήσεις ιστοσελίδων και μπλοκ του διαδικτύου, που προοιωνίζετε αναδιάρθρωση των  Αστυνομικών Υπηρεσιών στα πρότυπα του Αυτοδιοικητικού σχεδίου «Καλλικράτης» και στην Ελληνική Αστυνομία, με καταργήσεις και  συγχωνεύσεις  Αστυνομικών Υπηρεσιών και Τμημάτων, που θέλουν στην έδρα κάθε Καλλικρατικού Δήμου, να λειτουργεί ένα και μοναδικό Αστυνομικό Τμήμα, με κατάργηση όλων των άλλων υπαρχόντων στον Δήμο  Α.Τ.,  θέλουμε να σας εκφράσουμε  με την επιστολή μας αυτή, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μελών και συνδημοτών μας, για την μελλούμενη κατάργηση του Α.Τ.Κατούνας Ακτίου-Βόνιτσας.

Κύριε Υπουργέ,  
   το Α.Τ. Κατούνας με έδρα την ομώνυμη κωμόπολη, αστυνομεύει ένα νευραλγικό κομμάτι της ενδοχώρας του Ξηρομέρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά εγκληματικότητας, που τελευταία βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση και με ιστορία ιδρύσεως 10ετιών, που αποτελούσε μέχρι πρότινος, την έδρα υπαγωγής των προσφάτως καταργηθέντων,  Αστυνομικών Σταθμών Φυτειών και Αρχοντοχωρίου.
     Πιστεύοντας ότι η κατάργηση του  Α.Τ Κατούνας  όχι μόνο δεν θα επιλύσει αλλά  αντιθέτως θα πολλαπλασιάσει προβλήματα αυξάνοντας την εγκληματικότητα, με απρόβλεπτες συνέπειες, κάνουμε έκκληση όπως ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ την διατήρησή του και την περαιτέρω ενίσχυσή του με αστυνομικό προσωπικό και τεχνικά μέσα, για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


google page rank