Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Εκλογές = Τέλος πρωθυπουργίας Σαμαρά…


Πλήρη ανατροπή σκηνικού στην ψυχοσύνθεση των εμπλεκόμενων πλευρών στην υπόθεση της ΕΡΤ σημειώνεται τις τελευταίες ώρες καθώς τα σύννεφα μαζεύονται τώρα πάνω από το Μέγαρο Μάξιμου, εκεί….
όπου στεγάζονται οι ιδιοφυΐες που σκηνοθέτησαν την πολιτική κρίση. Την αλλαγή του κλίματος προκάλεσαν κυρίως δημοσκοπήσεις (κάποιες εκ των οποίων θα δουν το φως της δημοσιότητας) οι οποίες και δείχνουν ότι οι περισσότεροι Έλληνες αποδοκιμάζουν έντονα τόσο το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης όσο και τον τρόπο που επιλέχθηκε.
Ταυτόχρονα, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν περίμεναν ποτέ ότι θα αποδοκίμαζαν την επιλογή τους οι πάντες και κυρίως ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ο επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και το σύνολο των ξένων ΜΜΕ. Επιβαρυντικά λειτούργησε και το άδειασμα του Όλι Ρεν ο οποίος μπορεί μεν να μην αποδοκίμασε ρητώς την ενέργεια αλλά τουλάχιστον ξεκαθάρισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζήτησε κάτι τέτοιο.

Αμήχανο εμφανίζεται το επικοινωνιακό επιτελείου του πρωθυπουργού μπροστά και στην πρωτοφανή συσπείρωση του προοδευτικού ακροατηρίου κατά του λουκέτο στην ΕΡΤ καθώς μετά από πολύ καιρό η ευρύτερη Κεντροαριστερά εμφανίστηκε με κοινή γραμμή απέναντι στις εξελίξεις.
Τέλος, έντονη είναι η δυσφορία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος και για τις εισηγήσεις που δέχονται το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά για την απόσυρση της εμπιστοσύνης τους από το πρόσωπο του πρωθυπουργού, μιας και φοβούνται ότι μπορεί να εδραιωθεί ένα τέτοιο κλίμα, ακόμα και μετά από μια πιθανή εκλογική αναμέτρηση.
Για όλους αυτούς τους λόγους, ο σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατία για την ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά σε τολμηρό μεταρρυθμιστή έχει ήδη αποτύχει, εξασφαλίζοντας μάλιστα στον πρωθυπουργό την οργή των Ευρωπαίων συνομιλητών και την πλήρη αποδοκιμασία (στα όρια του διασυρμού) του στο εσωτερικό.
Πώς θα πάει στις εκλογές ο Σαμαράς; Εμφανιζόμενος ως η μόνη λύση για τον τόπο όταν έχει πετάξει στα σκουπίδια μια λαϊκή εντολή συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά; Τι περιμένει; Ότι θα κερδίσει την αυτοδυναμία; Στοιχηματίζω ότι την επόμενη μέρα θα χρειάζεται ξανά το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, δυο κόμματα που δεν θα του κάνουν τη χάρη να είναι ξανά πρωθυπουργός. Τι πιστεύετε; Ότι τον νοιάζει η πολιτική σταθερότητα ή το να παραμείνει πρωθυπουργός;
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σήμερα απέναντι σε έναν τεράστιο κίνδυνο: Να γίνει το πρώτο κόμμα στην Ιστορία που θα κερδίσει οριακά τις πιθανές πρόωρες εκλογές, έχοντας όμως ακόμα κι έτσι χάσει τα πάντα. Το τέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου μας διδάσκει ότι το γυαλί της λαϊκής νομιμοποίησης δεν κολλάει ξανά…
www.parapolitiki.com
google page rank