Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Συνέντευξη κόλαφος του αρχηγού της ομάδας Νίκου Παξινού κατά της διοίκησης του Α.Ο Πλαγιάς!!!

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες μέρες στους κύκλους της ομάδας περί εκλογών του διοικητικού συμβουλίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Πολλά και διάφορα που ξεκινούν είτε από κάποια χρέη της τωρινής διοίκησης, είτε από κάποια πιθανά πολιτικά παιγνίδια όσον αφορά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και καταλήγουν άλλες φορές σε εξωφρενικές μαρτυρίες που προς το παρόν δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν (αλλά στο μέλλον "ΘΑ" επιβεβαιωθούν) και άλλες φορές σε προσωπικά πάθη συμφέροντα και ούτω καθ' εξής....
    Γι' αυτό λοιπόν το λόγο βρήκαμε το κεντρικό ίσως πρόσωπο της όλης φημολογίας και του ζητήσαμε να μας ενημερώσει σχετικά με τα όσα ακόυγονται. Ο λόγος για τον αρχηγό της ομάδας Νίκο Παξινό που μίλησε έξω από τα δόντια, κάνοντας απολογισμό των τελευταίων τριών ετών και φέρνοντας την τωρινή διοίκηση του ΑΟ Πλαγιάς να απολογηθεί ενώπιον όλων.
    Δεν χρειάζεται να μακρυγορούμε όμως. Ας δούμε τι δήλωσε ο αρχηγός του ΑΟ Πλαγιάς σε μια συνέντευξη κόλαφο εναντίον του ΔΣ του ΑΟ Πλαγιάς.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ενδιαφέρον για εμπλοκή στα διοικητικά της ομάδας από εσένα, τον αρχηγό της ομάδας ; Είναι κάτι τέτοιο δυνατόν;
   Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή γιατί δε θέλω ούτε κατά περίπτωση να θεωρηθεί ότι κάνω κάποια προσωπική επίθεση ή κάτι τέτοιο. Αγαπώ τον ΑΟ Πλαγιάς όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου και σαν αρχηγός εκφράζω το γενικό συναίσθημα των αποδυτηρίων.
Θα ήθελα πριν απαντήσω περί της εμπλοκής μου στα διοικητικά, να  πάμε λίγο πίσω, τότε που και ο νυν πρόεδρος ανέλαβε τη σημερινή του θέση. Πριν 3 χρόνια ο τότε πρόεδρος Ζώης Κολοκύθας αποφάσισε ότι δεν μπορεί να παραμείνει στην θέση του για διάφορους λόγους και κάλεσε όσους ενδιαφέρονταν σε μια συνάντηση στο κοινοτικό γραφείο, που λόγω της στενότητας του χρόνου θα είχε χαρακτήρα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και εκλογών. Έγώ και κάποιοι άλλοι πρώην και νυν συμπαίκτες συμφωνήσαμε να διεκδικήσουμε την διοίκηση της ομάδας ώστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην διαλυθεί.
Φτάνοντας την καθορισμένη ώρα λοιπόν στο κοινοτικό γραφείο ενημερωθήκαμε ότι η διοίκηση της ομάδας είχε περάσει στα χέρια του νυν προέδρου Π. Μπουρδάρα 
Το χρονικό σημείο που έγινε αυτό (μέσα Αυγούστου) μας εξανάγκασε κατά κάποιο τρόπο να μην ασχολήθουμε άλλο με το θέμα εφόσον ο χρόνος πίεζε αρκετά.
Αν και ο τρόπος της διαδοχής δεν μας άρεσε καθόλου, οι περισσότεροι από εμάς αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη διοίκηση, όπως και κάναμε για 3 χρόνια με όλες μας τις δυνάμεις.
Τον πρώτο χρόνο λοιπόν τα πράγματα κύλησαν αρκετά καλά, με την διοίκηση αλλά και τους παίκτες να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά. Όπως τη βελτίωση του γηπέδου, περίφραξη, αγωνιστικός χώρος και άλλες μικρότερου μεγέθους εργασίες, αλλά και οικονομικά, με την συγκέντρωση χρημάτων στις τελευταίες αγωνιστικές για διάφορες υποχρεώσεις της ομάδας.
Το δεύτερο χρόνο της θητείας της παρούσας διοίκησης και μετά την απόφαση να αλλάξουμε ΕΠΣ, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα, μιας και οι απαιτήσεις ήταν πολύ μικρότερες κυρίως οικονομικά. Παρ' όλα αυτά δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα όπως το γηπεδικό και η μετακίνηση στους εκτός έδρας αγώνες. Στο θέμα της μετακίνησης τη λύση την έδωσαν για μία ακόμα φορά οι παίκτες που έβαλαν όλα τα έξοδα από την τσέπη τους. Τέλος πάντων η χρονιά πέρασε και η ομάδα μας κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλήματος αήττητη.
Ξεκινώντας η φετινή χρονιά, η διοίκηση δεσμεύτηκε ότι επειδή τα έξοδα μετακίνησης θα είναι περισσότερα, θα τα καλύψει από το ταμείο της ομάδας και ειδικά στα μακρινά παιγνίδια, όπως Καναλάκι, Πάργα κ.α. θα χρησιμοποιηθεί λεωφορείο. Λεωφορείο χρησιμοποιήθηκε μια φορά στον αγώνα κυπέλλου με το Καναλάκι και άλλη μια έπειτα από συνεχείς πιέσεις των παικτών και πάλι με το Καναλάκι. Τα έξοδα παρ' όλα αυτά για το δεύτερο ταξίδι δεν πληρώθηκαν από το ταμείο της ομάδας, αλλά από πρόσωπο που δεν βρισκόταν καν στο ΔΣ του ΑΟ Πλαγιάς. 
Η ανυπαρξία της διοίκησης ήταν παντελής και ειδικά στους εκτός έδρας αγώνες που ξεκινούσαμε με ότι αυτοκίνητο βρίσκαμε και με αγροτικά πολλές φορές.  Η ομάδα και όταν μιλώ για ομάδα αναφέρομαι αποκλειστικά στους παίκτες, φρόντιζε για όλα και το κυρίως βάρος έπεφτε σε μένα και στον Ζώη Μπουρδάρα που σαν μεγαλύτεροι, είχαμε την ευθύνη και για τους ανήλικους που έρχονταν μαζί μας. Είναι πολλά, μπορώ να λέω ώρες για εξωφρενικές περιπτώσεις που αν τις ακούσει οποιοσδήποτε από κάποιον άλλο σύλλογο, είτε θα γελάσει, είτε θα βάλει τα κλάματα.
Στους εντός έδρας αγώνες, η μοναδική δουλειά που ήταν να γίνει, ήταν το να φτιαχτούν οι γραμμές κι επειδή η διοίκηση δεν μπορούσε να φροντίσει ούτε καν αυτό, κάποιοι παίκτες της εντεκάδας που επρόκειτω να αγωνιστούν έφευγαν από την προθέρμανση για να κάνουν και αυτή την εργασία και καλούνταν μόλις τελειώσουν να πάρουν τη θέση τους μέσα στο γήπεδο. Μα είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο;
   Πραγματικά για κάποιον που δεν έχει σχέση με αυτή την ομάδα  όλα αυτά θα φαίνονται εξωπραγματικα. Νομίζω όμως ότι κάποια παιδιά είχαν και αλλου είδους παράπονο από τη διοίκηση και κυριως νέα παιδιά, που περίμεναν μήνες ή και χρόνια για να ετοιμαστεί το δελτίο τους. 
   Ναι, αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα. Όταν αλλάξαμε ΕΠΣ ο πρόεδρος μας είπε ότι πρέπει να εκδοθούν νέα δελτία γιατί τα παλιά δεν ίσχυαν. Ζήτησε λοιπόν από τους ποδοσφαιριστές 2 φωτογραφίες και 15 Ευρώ έκαστος γιατί το ταμείο της ομάδας αδυνατούσε να καλύψει τα έξοδα της διαδικασίας, όπως και μια βεβαίωση από τους γονείς των ανήλικων ποδοσφαιριστών. Οι ποδοσφαιριστές ανταποκρίθηκαν όπως και κάθε άλλη φορά. Κάποια όμως από τα δελτία δεν εκδόθηκαν αμέσως λόγω κάποιων ελλείψεων. Όταν όμως οι ελλείψεις αυτές συμπληρώθηκαν η διοίκηση δεν ενδιαφέρθηκε για την ετοιμασία των δελτίων. Αποτέλεσμα ήταν να μεταβεί στην Πρέβεζα ο Μπάμπης ο Καταγής και η Μαρία Παξινού και για άλλη μία φορά να πληρώσουν τα έξοδα από την τσέπη τους κι ας είχαν προπληρωθεί στη διοίκηση τα έξοδα.
   Στο δια ταύτα όμως... Τι γίνεται με το ενδιαφέρον σου για συμμετοχή στα διοικητικά της ομάδας;
   Τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα μας, ανέκαθεν συζητιούνταν είτε στο καφενείο, είτε σε κάποιες συγκεντρώσεις-συμβούλια που γίνονταν στο κοινοτικό γραφείο με πρωτοβουλία του προέδρου, ιδίως τα 2 πρώτα χρόνια. 
Σε αυτες τις συγκεντρώσεις ουδέποτε έδωσε το παρόν κάποιο από τα μέλη του ΔΣ πέραν του Κώστα Καταγή, και κάποιες φορές του Παξινού Δ. και του Λιάλιου Χρ. Η Μαρία Παξινού θα το επαναλάβω πως δεν είναι μέλος του ΔΣ.
Κάποιοι λοιπόν παλιοί παράγοντες απευθύνθηκαν σε μένα ως αρχηγό της ομάδας και μου είπαν ότι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στα διοικητικά, με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν εκλογές με καθαρές διαδικασίες. Εγώ με τη σειρά μου απευθύνθηκα στον πρόεδρο ο οποίος αρχικά μου είπε, με ποια αρμοδιότητα και με ποιο δικαίωμα κάνω εγώ αυτή την κίνηση.
 Να υπενθυμίσω λοιπόν σε όλους ότι οι ποδοσφαιριστές της παλιάς γενιάς, έχουμε κάνει τεράστιες θυσίες και αφιερώνουμε το χρόνο μας, δίνουμε ό,τι περισσότερο έχουμε εδώ και 20 χρόνια. Έχουμε κυριολεκτικά ματώσει για τον ΑΟ Πλαγιάς, για να κάνουμε το χωριό μας γνωστό και σεβαστό στα αθλητικά δρώμενα όσο πιο μακριά μπορούμε και αυτό μας γεμίζει υπερηφάνια. Δεν μπορεί λοιπόν η ομάδα μας που όλοι μιλάνε γι' αυτή, που την χαρακτηρίζουν απλά ομαδάρα εντός αγωνιστικού χώρου, να εξευτελίζεται κάθε Κυριακή γιατί δεν έχουμε μπάλες, γραμμές και κάλτσες να φορέσουμε.
   Ναι, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες... Δεν είναι λίγες οι φορές που γίναμε αντικείμενο χλευασμού στους εντός έδρας αγώνες από φιλοξενούμενους... Αλλά...
   Δεν υπάρχει κανένα αλλά. Έχουμε παίξει μπάλα σε χωριά των 200 κατοίκων, έχουμε ταξιδεύσει παντού στην Αιτωλ/νία αυτά τα χρόνια και αυτή, ειδικά τη φετινή κατάσταση δεν τη συναντήσαμε πουθενά. 
 Τέλος πάντων... Ας συνεχίσουμε για τα της διοικήσεως.
   Η απάντηση που πήρα αρχικά από τον πρόεδρο ήταν ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν αυτός θέλει. Στη συνέχεια και έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία και αμοιβαίες εξηγήσεις συμφωνήσαμε να κάτσουμε και να βρούμε μια λύση μέσα από το διάλογο, με τον χρονικό ορίζοντα των εξελίξεων να ορίζεται για μετά τις "Τοπικές-Δημοτικές Εκλογές". Συμφωνήσαμε όμως να γίνει η προεργασία όλων αυτών άμεσα, έτσι ώστε να υπάρχει το χρονικό περιθώριο για την προετοιμασία εκδηλώσεων προς ενίσχυση της ομάδος εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Σε νέα μας συνάντηση του ζήτησα να με ενημερώσει για την οικονομική κατάσταση της ομάδος. Κάνοντας έναν πρόχειρο προϋπολογισμό για τη νέα σεζόν καταλήξαμε στο ότι θα χρειαστούμε περίπου το ποσό των 7.000 Ευρώ. Στη συνέχεια περάσαμε στον απολογισμό της φετινής χρονιάς και λίγο πολύ μου είπε ότι η ομάδα χρωστάει κάποια χρήματα στον προπονητή, σε λεωφορεία, όπως και σε ανθρώπους που δάνεισαν την ομάδα για να τη βγάλουν από το οικονομικό αδιέξοδο ή από κάποιες δύσκολες οικονομικές περιστάσεις.
   Για μισό λεπτό... Οικονομικά αδιέξοδα, δανεισμοί από τρίτους, χρέη... Κάτι μου θυμίζει όλο αυτό. Μη μου πεις ότι σιγά σιγά έρχεται η Τρόικα γιατί είμαι σίγουρος πως το έχω ξαναζήσει αυτό.
   Ναι, είναι σχεδόν η ίδια κατάσταση και δεν χωράει χιούμορ σε κάτι τέτοιο. Ας συνεχίσουμε όμως. Συμφωνήσαμε να γίνει μια συγκέντρωση την Κυριακή 11 Μαΐου και ώρα 21:00 στο κοινοτικό γραφείο για να ενημερωθούν όλοι και να δεσμευτεί το παρόν ΔΣ για το ποσόν που χρωστά έτσι ώστε αν προκύψουν άλλα να μην τα αναγνωρίσει η όποια νέα διοίκηση. Με ενημέρωσε επίσης ότι η ομάδα περιμένει να εισπράξει κάποια χρήματα που θα μειώσουν αισθητά το χρέος.
Ενώ λοιπόν όλα αυτά είχαν δρομολογηθεί, ξαφνικά ο πρόεδρος χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, όπως ότι δεν συμφωνεί σύσσωμο το ΔΣ περί της αναγκαιότητος της συγκέντρωσης και της ενημέρωσης, την ακύρωσε. 
Είπε επίσης ότι οι εκλογές θα διενεργηθούν βάσει καταστατικού στις 31 Ιουλίου οπότε και λήγει η θητεία του, και ότι αυτός ως θεματοφύλακας της διαφάνειας στην ομάδα θα ορίσει τις διαδικασίες βάσει καταστατικού.
   Είναι πολύ σημαντικά όλα αυτά και πολύ ενδιαφέροντα για τον κόσμο που παρακολουθεί την ομάδα εντός και εκτός χωριού, που βλέπει αυτή την ομοιογένεια, την ομαδικότητα να πλαισιώνεται από κάτι ξένο και παρ' όλα αυτά να στέκεται ακόμα. Εσύ λοιπόν σαν αρχηγός της ομάδας, που φαίνεται πως είσαι από τους πρωτεργάτες αυτής της κίνησης για ενίσχυση της διοικήσεως μέσα από τη δημοκρατική οδό των εκλογών, τι πιστεύεις για αυτή τη στάση που κρατά ο νυν πρόεδρος απέναντί σου; Τι έχεις να πεις για όλα αυτά?
   Εγώ το μόνο που θέλω πλέον είναι να του θέσω δημόσια κάποια ερωτήματα τα οποία τον προκαλώ να απαντήσει και ίδιος δημόσια και να σταματήσει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του, γιατί η ομάδα είναι "όλων". Ούτε δική του, ούτε δική μου. Ανήκει στο χωριό το που βοηθά  είτε με 1 Ευρώ είτε με περισσότερα, είτε με τη στήριξη σε εκδηλώσεις, είτε με την παρουσία του στους αγώνες. Επίσης προκαλώ και τα μέλη του ΔΣ που λέει ο πρόεδρος ότι διαφωνούν με αυτή τη διαδικασία να πάρουν θέση, σημειώνοντας ότι η σιωπή τους αποδεικνύει ενοχή, ή άγνοια των όσων έγιναν στην ομάδα.
Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
α) Ποιο είναι το πραγματικό χρέος της ομαδας και προς ποιους;
β) Ποια είναι τα έσοδα-έξοδα της ομάδας;
γ) Βάσει ποιού καταστατικού λήγει η θητεία του στις 30 Ιουλίου;
δ) Γιατί αρνείται επιτακτικά να κάνει οτιδήποτε πριν τις εκλογές; Τι σχέση εχει η ομάδα με αυτές; Διακυβεύεται κάτι από το αποτέλεσμα ή επηρεάζεται το αποτέλεσμα με κάποιον τρόπο;
Να τονίσω ότι το καταστατικό ορίζει εκλογές κάθε 2ο χρόνο και ήδη διανύει τον 3ο χρόνο προεδρίας. Πότε έγιναν οι περσινές εκλογές και από ποια μέλη;
   Νομίζω ότι μας έδωσες μια πληρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας. Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τις εξελίξεις.
   Υπάρχουν και άλλα θεματάκια μικρότερης σημασίας τα οποία όλοι στην ομάδα τα γνωρίζουν.
Τέλος, καλώ όλους τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι και θα είναι η ομάδα να πάρουν θέση αν είναι αλήθεια όλα αυτά ή ψέμματα. 
Οφείλω όμως πριν τελειώσω να αναγνωρίσω την Μεγάλη προσπάθεια του προέδρου τα τελευταία 3 χρόνια σε κάποιους άλλους τομείς όπως και 1-2 ακόμα προσώπων, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την εξέλιξη της ομάδας. Η ομάδα θα υπάρχει και χωρίς εμάς, αλλά το καλύτερο είναι να υπάρχει με όλους μονιασμένους.
Αναμένω απαντήσεις άμεσα. Αν δεν γίνει αυτό μέσα σε 2-3 μέρες για μένα θα σημαίνει ύποπτες καταστάσεις.
   Τόση ώρα μιλήσαμε για το ΔΣ του ΑΟ Πλαγιάς αλλά μπορώ να πω ότι δεν γνωρίζουμε τα πρόσωπα που το απαρτίζουν. Μιας και δεν τα είδαμε ποτέ...
   Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου είναι οι:
Νιόνιος Ντόβας/ Δημήτρης Σ. Παξινός/ Γιάννης Β. Παξινός/ Σταμάτης Καπότης/ Χρήστος Λιαλιος και Χρήστος Μπουρδάρας.
   Να που έπειτα από τρία χρόνια μάθαμε και τα μέλη του ΔΣ του ΑΟ Πλαγιάς. Νομίζω ότι φτάσαμε στο τέλος Νίκο, μπορώ να πω ότι έχεις πολύ δυνατή μνήμη και οφείλω να αναφέρω ότι το περιβραχιόνιο βρίσκεται στα σωστά χέρια.
   Κάτι τελευταίο να συμπληρώσω θέλω μόνο και αυτό είναι "αν πιστεύει κανείς ότι μπορεί η ομάδα να συνεχίσει με μια τέτοια διοίκηση. Αν υπάρχει να βγει να το  πει και να την στηρίξει! Δεν έχω να πω άλλα, πιστεύω είναι αρκετά για σήμερα..."
Να ευχαριστήσουμε τον αρχηγό του ΑΟ Πλαγιάς Νίκο Παξινό που θέλησε να μας ενημερώσει για τα τεκταινόμενα της ομάδας και να μας δώσει αρκετές σοβαρές πληροφορίες για τα παρασκήνια. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και σύντομα να πάρουν όλα ο δρόμο τους, όπως και να αποκατασταθεί το ΔΣ της ομάδας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. 
Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε!!
fcplagias
google page rank