Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ Η ΔΩΡΑ ΜΟΣΧΟΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 29/5/2015 ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ

Κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας την Παρασκευή 29/5/2015 ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης βράβευσε την Δώρα Μοσχονά από τα Παλιάμπελα.
Ο Δήμαρχος ξεκίνησε λέγοντας:  Πριν προχωρήσουμε στα επόμενα θέματα, θα πρέπει ν’ αναφερθώ στην πρόθεση του Δήμου να βραβεύσει την κα Δώρα Μοσχονά, κάτοικο Παλιαμπέλων, για την τιμητική διάκριση που έλαβε πριν λίγο καιρό από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, κατακτώντας μάλιστα την πρώτη θέση βαλκανικά, με το μυθιστόρημα «Μάθημα Ζωής». 
Η απονομή αυτή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, παρουσία του προέδρου της ΠΕΛ και πλήθους συγγραφέων, ποιητών και ανθρώπων του Λόγου.
Όπως γνωρίζουμε όλοι, η κυρία Μοσχονά, μέλος και η ίδια της ΠΕΛ, είναι επίσης συγγραφέας τριών βιβλίων και έχει διακρίσεις και τιμητικούς επαίνους για πεζογραφία και ποίηση σε διάφορους διαγωνισμούς, όπως «Λόγος Τέχνης», «One story», «1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος από το Δίκτυο Αγίας Παρασκευής με θέμα την Αλληλεγγύη», «4ος Διαγωνισμός Ποίησης Ελικών Βοιωτίας», «Παγκόσμιο Δίκτυο Eyelands με θέμα τα όρια» κλπ.
Η πιο πρόσφατη ποιητική της προσπάθεια αφορά στον 1ο Διαγωνισμό Ποίησης που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, με γενικό τίτλο «Λευκάδα – Νησί ποίημα» και θεματολογία που αντλείται από τη λευκαδίτικη φύση και την πηγαία ποιητική δημιουργία – λαϊκή και λόγια – που διαχρονικά χαρακτηρίζει τους κατοίκους του νησιού.
 Έχοντας συνεισφέρει ήδη τόσα στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας, θεωρούμε ως ελάχιστη ανταπόδοση τη σημερινή βράβευση και να της ευχηθούμε να είναι πάντα δημιουργική.
Το λόγο πήραν και οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης οι οποίοι με την σειρά τους έδωσαν συγχαρητήρια στην κα Μοσχονά. 
Ο Δήμαρχος της απένειμε τιμητική πλακέτα και η κα Δώρα Μοσχονά τους ευχαρίστησε.   





google page rank