Τρίτη 4 Μαΐου 2021

ΠΑΛΑΙΡΟΣ : Έτοιμο το Hani-Inn-1834

Στα Ακαρνανικά Όρη, στα περίχωρα του όρους Τσερέκας και στα υψόμετρα 270 μ, θα συναντήσετε το ′′ Χάνι ".
Ένα μικρό παλιό σπίτι που χρονολογείται από τον 18 ο αιώνα, στην οικογένεια του Δημητρίου Μπουρδουβάλη μετατράπηκε σε χώρο απόλαυσης και αναψυχής για όσους αγαπούν την πεζοπορία και την ορειβασία, αλλά και για όσους θέλουν να βιώσουν την σπάνια ομορφιά της περιοχής.
Στα ανατολικά του Χανί, ανατέλλει το επιβλητικό και άγριο στην ομορφιά όρος Τσερέκας, μέρος του δικτύου NATURA 2000, φυσικό περιβάλλον άγριας πανίδας και χλωρίδας και καταφύγιο πουλιών ήδη σπάνια σήμερα, όπως αετοί, όρνια, κουκουβάγιες αετοί και πέρδικες.

Στα δυτικά, μπορείτε να θαυμάσετε το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου πελάγους, όπου στο φόντο απλώθηκε Πρέβεζα, Λευκάδα, Σκόρπιος, Μεγανήσι, Ιθάκη και Κεφαλονιά. Στο Χάνι θα συναντήσετε τον Διονύση, την Ειρήνη και τον Αποστόλη, τα τρία παιδιά της οικογένειας του Μπουρδουβάλη, και μαζί τους μπορείτε να περπατήσετε σε παραδοσιακά μονοπάτια, βρίσκοντας στο δρόμο σας, ελιές, βελανιδιές, κέδρους και πλήθος ακριδίων και αρβούτων.
Αυτοί οι νέοι θα σας οδηγήσουν μέσα σε ερειπωμένα σπίτια και σπηλιές που κατοικούνται στο χρόνο, ώστε να διαπιστώσετε την ιστορία της περιοχής και με τις ιστορίες τους να γίνετε μέρος της.
Με την επιστροφή στο Χανι, θα μαγευτείτε από τα χρώματα του ουρανού το σούρουπο, και μπορείτε να γευτείτε τις τοπικές λιχουδιές που προσφέρει η Βασιλική, μια χαρούμενη νεαρή μητέρα τριών.
Το Όρος Τσερέκας και τα μυστικά του μονοπάτια περιμένουν να τα γνωρίσετε και να ανακαλύψετε την ιστορία τους.
Τηλ. 690 701 2113
mail : dio.bourdouvalis@gmail.com





















google page rank