Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Αυτοί είναι οι πρώην βουλευτές που "βούλιαξαν" την Ελλάδα και ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων - Ανάμεσα τους και πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα

της Μαρίνας Νικολάκη
 
Πολιτικοί που "βούλιαξαν" τη χώρα τα τελευταία χρόνια και την καταδίκασαν στα μνημόνια έρχονται τώρα και ζητούν με τόκο και αναδρομικά, διαφορές αποδοχών εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη με αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών (είναι συνολικά 117) απασχόλησαν και απασχολούν τη Δικαιοσύνη για σκάνδαλα στα οποία ενεπλάκησαν.
Το χειρότερο όμως είναι πώς τη στιγμή που οι πολίτες δεν έχουν να φάνε, τρέχουν στις θερμαινόμενες αίθουσες των Δήμων για να ζεσταθούν τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και περιμένουν από την Αρχιεπισκοπή ή απ' όπου αλλού ένα πιάτο φαγητό, οι συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αποζημειώσεις άνω των 100.000 ευρώ έκαστος.
 ......
Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους που «παράνομα», όπως ισχυρίζονται, δεν τους χορηγήθηκαν μετά την αύξηση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών, βάσει της επίμαχης απόφασης του Μισθοδικείου το 2006. 
Από τους 117, οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ το ακριβές ποσό που ζητούν οι 117 πρώην βουλευτές μέσω των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο καθένας βουλευτής.
google page rank