Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΥΦΟΥ: ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΥΦΟΥ-ΒΟΥΣΤΡΙΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ"

Το Σάββατο 26/12/2015 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή τσιγαρίδας που γιορτάζεται σε πολλά από τα χωριά μας, για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι τις παραδόσεις μας που τότε ήταν ανάγκες. Το έθιμο της τσιγαρίδας που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια από τις Φυτείες Ξηρομέρου μεταδόθηκε σιγά σιγά σε πολλά από τα χωριά μας. Έρχεται να μας θυμίσει εποχές που κάθε σπίτι είχε δικό του γουρούνι τα Χριστούγεννα. 
Η ευχή που έδινε ο ένας στον άλλον ήταν και "του χρόνου παχύτερο", έτσι ώστε έβγαζαν το λίπος με λίγο κρέας που έμεινε πάνω σ'αυτό και το έβραζαν-τσιγάριζαν στα καζάνια και έβγαινε το  λίπος της χρονιάς αντί για λάδι που έχουμε σήμερα για τα φαγητά. Τα μικρά κομμάτια κρέας που έμεναν ήταν η γευστικότατη τσιγαρίδα. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τρύφου-Βουστρίου " Άγιος Βάρβαρος" αναβίωσε το έθιμο της τσιγαρίδας και ο Αη Βασίλης μοίρασε δώρα στους μικρούς φίλους που παραβρέθηκαν στην γιορτή στην συνέχεια μοιράστηκαν γευστικότατες τσιγαρίδες και στήθηκε ένα γλέντι που κράτησε αρκετές ώρες.
Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθησαν και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. 
Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και του χρόνου!!!!!  

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:





















google page rank