Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Μικροεπεισόδια και ένταση στα διόδια Ακτίου

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στα διόδια του Ακτίου, καθώς για όγδοη ημέρα οι απολυμένοι εργαζόμενοι συνέχιζαν την διαμαρτυρία τους, κάνοντας λόγο για εκδικητική και άδικη απόφαση της εταιρίας να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους.
Στο σημείο έκαναν την εμφάνισή τους οι νέοι υπάλληλοι, ενώ ήδη από το πρωί δύναμη της Αστυνομίας είχε μεταβεί στο σημείο, προκειμένου να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε υπεύθυνος της εταιρίας. 

Στο σημείο βρέθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος ζήτησε από τον επικεφαλής της δύναμης της Αστυνομίας να μην παρέμβει.
Παράλληλα, στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι σωματείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι πρόεδροι των εργατικών κέντρων Πρέβεζας και Λευκάδας, μέλη του ΠΑΜΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θάνος Μωραϊτης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Βαρεμένος και Μαρία Τριανταφύλλου. ......

Κάποια στιγμή, μάλιστα, η ένταση «χτύπησε» κόκκινο, καθώς για περίπου ένα τέταρτο η αστυνομία προσπαθούσε να απωθήσει τους απολυμένους και τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι με τη σειρά τους προσπάθησαν να κρατήσουν τις θέσεις τους.
Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, η κατάσταση εκτονώθηκε με μερικούς μικροτραυματισμούς συγκεντρωμένων και ενός αστυνομικού.
Τελικά απομακρύνθηκαν οι απολυμένοι υπάλληλοι χωρίς προσαγωγές, αλλά τονίζοντας πως ο αγώνας θα συνεχιστεί.
Από το απόγευμα, το νέο προσωπικό ανέλαβε κανονικά τα καθήκοντά του στα διόδια του Ακτίου.

 Πηγή: www.zougla.gr


google page rank