Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Λευκάδα

Χρονιά Ολυμπιακών αγώνων η φετινή και η γιορτή θα αρχίσει στις 5 Αυγούστου του 2016, όταν η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων θα φωτίσει τον ουρανό του σταδίου Μαρακανά στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο και η σημαία με τους πέντε κύκλους θα κυματίσει στην οροφή του σταδίου. Η δάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο θα ανάψει στην αρχαία Ολυμπία στις 21 Απριλίου και θα ταξιδέψει για τη χώρα της Νοτίου Αμερικής 12 ημέρες αργότερα.
Η δάδα θα αφιχθεί στη Βραζιλία στις 3 Μαΐου και για 100 ημέρες. Ο πυρσός, θα κρατηθεί από 12.000 λαμπαδηδρόμους και θα περάσει από 500 πόλεις και χωριά της χώρας πριν καταλήξει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. 

Στις 22 Απριλίου η Λευκάδα θα έχει την χαρά και τη τιμή να υποδεχτεί την φλόγα όπου συμβολικά τέσσερις δρομείς θα την  μεταφέρουν  και θα ανάψει  στην πόλη μας. Οι πληροφορίες μας λένε ότι μεταξύ των δρομέων θα είναι η αθλήτρια της Εθνικής μας ομάδας στίβου στα 200 μ. , Κορίνα Πολίτη, ο βετεράνος βαλκανιονίκης, Φώτης Κούρτης, η δότρια μυελού των οστών, Ράνια Γράψα και δύο αθλητές από τα ΚΔΑΠ (ένας από τους δύο) οι, Φίλιππος Γουρούνας και Γιάννης Πετούσης (αναπληρωματικός)
google page rank