Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Διέλυσαν με τροχό φορτηγό για να το πουλήσουν για ανταλλακτικά

Ανταλλακτικά αντί για το φορτηγό του παρέλαβε τελικά ένας ιδιοκτήτης οχήματος στην Αμαλιάδα, ο οποίος έπεσε θύμα κλοπής τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η εξιχνίαση από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας έγινε σε λιγότερο από 48 ώρες και ταυτόχρονα συνελήφθησαν και οι δράστες, οι οποίοι ωστόσο είχαν κινηθεί γρήγορα και είχαν κάνει το αυτοκίνητο… βίδες!

Το έκλεψαν έξω από το σπίτι

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν τρεις άνδρες ρομά μετέβησαν στην Αμαλιάδα, επί της οδού Κοραή και αφαίρεσαν το ΙΧΦ αυτοκίνητο μάρκας Toyota Hilux ενός 52χρονου. .......


Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του 52χρονου και όπως προέκυψε από κάμερα ασφαλείας στο σημείο, διακρίνονται δύο άνδρες οι οποίοι προσέγγισαν το αγροτικό όχημα, στρέβλωσαν το πλαίσιο της πόρτας και εισήλθαν στο εσωτερικό του. Εκεί, βρήκαν τα κλειδιά της μηχανής, το έβαλαν μπροστά και τράπηκαν σε φυγή.
Ο ιδιοκτήτης κατήγγειλε την κλοπή στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας και οι αστυνομικοί κινήθηκαν άμεσα και μεθοδικά. Ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα πληροφορήθηκαν ότι αυτοκίνητο με τα χαρακτηριστικά του κλαπέντος οχήματος είχε θεαθεί να κινείται στην επαρχιακή οδό Αμαλιάδας- Χαβαρίου με κλειστά φώτα και το ακολουθούσε ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο σκούρου χρώματος μάρκας Citroen Saxo.
Απέδωσε η έρευνα
Η μεθοδική έρευνα απέδωσε καρπούς και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας διαλεύκαναν την υπόθεση και όπως αποδείχθηκε δράστες της κλοπής είναι ένας 27χρονος ρομά από το Παλαιοχώρι, ένας 21χρονος και ο 18χρονος αδελφός του, οι οποίοι και συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας.
Όπως προέκυψε από την πρανάκριση, οι τρεις δράστες είχαν εντοπίσει από την προηγούμενη ημέρα το αγροτικό αυτοκίνητο και είχαν συναποφασίσει την κλοπή του και τη διάλυσή του, προκειμένου να πωλήσουν τα τμήματα ως ανταλλακτικά.
Οι δύο διέπραξαν την κλοπή τα ξημερώματα της Κυριακής και ο τρίτος κρατούσε τσίλιες μέσα στο αυτοκίνητο του 27χρονου και τους ακολούθησε κατά τη διαφυγή τους.
Κρυψώνα τα αρδευτικά κανάλια
Το κλεμμένο όχημα μεταφέρθηκε στο Παλαιοχώρι και το πρωί της Κυριακής ο 27χρονος και ο 21χρονος χρησιμοποιώντας τροχό και διάφορα άλλα εργαλεία διέλυσαν το όχημα και το μετέτρεψαν σε ανταλλακτικά, ορισμένα εκ των οποίων κράτησε ο 27χρονος στο σπίτι του και τα υπόλοιπα τα έκρυψαν σε διάφορα σημεία, προκειμένου στη συνέχεια να πουλήσουν τα μηχανικά, ηλεκτρολογικά και μεταλλικά μέρη του.
Μετά τη σύλληψή τους ο 27χρονος υπέδειξε αρχικά αρδευτικό κανάλι στην περιοχή του Παλαιοχωρίου, όπου είχαν αποκρύψει διάφορα τμήματα του αυτοκινήτου, ενώ άλλα τμήματα τα είχαν κρύψει σε άλλο αρδευτικό κανάλι σε αγροτική περιοχή της Γαστούνης, τα οποία οι αστυνομικοί τα ανέσυραν και τα απέδωσαν στον 52χρονο. Επίσης, ορισμένα τμήματα βρέθηκαν κρυμμένα στην αυλή του σπιτιού του 27χρονου στο Παλαιοχώρι.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας μεταξύ άλλων βρήκαν και κατέσχεσαν:
•    Το μεταλλικό σκελετό του οχήματος (σασί)
•    Το ρεζερβουάρ καυσίμων
•    Το εμπρόσθιο και το οπίσθιο σύστημα διεύθυνσης του οχήματος
•    Το καπό και το μπροστινό προφυλακτήρα
•    Τον κινητήρα
•    Το κιβώτιο ταχυτήτων
•    Ένα κάθισμα επιβάτη
•    Μια μεταλλική καρότσα
•    Δύο πόρτες
•    Το ταμπλό με τα όργανα και τους δείκτες λειτουργίας
•    Τις αναρτήσεις και την εξάτμιση
•    Έναν τροχό με τη ζάντα του
Να σημειωθεί ότι τα τέσσερα ελαστικά του οχήματος με τις ζάντες τους, τα είχαν κρύψει στον καταυλισμό ‘Πηγαδάκια’ της Γαστούνης, ενώ τις πινακίδες κυκλοφορίας τις είχαν αποκρύψει σε αγροτική περιοχή του Λευκοχωρίου.

Σήμερα στον Ανακριτή
Οι τρεις συλληφθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής. Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Αμαλιάδας που τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στην Ανάκριση. Ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν σήμερα στις 11 το πρωί. 
Πηγή: patrisnews.com
google page rank