Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Σήμερα οι συντάξεις του Απριλίου στους συνταξιούχους δημοσίου και ΙΚΑ

Ο ΟΓΑ και ο ΟΑΑΕ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την 1η Απριλίου και το ΝΑΤ στις 31 Μαρτίου.

Σήμερα καταβάλλονται οι συντάξεις του Απριλίου -στις περισσότερες τράπεζες έχουν πιστωθεί από χθες το βράδυ- στους συνταξιούχους του δημοσίου και του ΙΚΑ, ενώ ο ΟΓΑ και ο ΟΑΑΕ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την 1η Απριλίου και το ΝΑΤ στις 31 Μαρτίου.


Ωστόσο, οι 280.000 συνταξιούχοι του δημοσίου δε θα εισπράξουν σήμερα αλλά ούτε για τους επόμενους τρεις μήνες το μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων καθώς καταργήθηκε η μηνιαία καταβολή του μερίσματος λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης του Ταμείου.
.......

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, (ΦΕΚ Β, αριθμός 799) το μέρισμα θα καταβάλλεται κάθε τρίμηνο. Δηλαδή, ως πρώτο τρίμηνο νοούνται οι μήνες Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος, ως δεύτερο τρίμηνο οι μήνες Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος και ως τρίτο τρίμηνο οι μήνες Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέρισμα θα πιστωθεί στους συνταξιούχους στις 29 Ιουνίου , στις 29 Σεπτεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου  2016.

Η κατάργηση της μηνιαίας καταβολής των μερισμάτων κρίθηκε αναγκαία καθώς  ήταν αναπόφευκτος ο δανεισμός για να συγκεντρωθεί το κονδύλι των 40 εκατ. ευρώ, ενώ τους τελευταίους μήνες πιστωνόταν στους λογαριασμούς με καθυστέρηση. 

Το χειρότερο είναι ότι θα το μέρισμα αναμένεται να μειωθεί κατά 32% -θα προβλέπεται διάταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προκειμένου να επέλθει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ των εσόδων και των δαπανών.
protothema.gr

google page rank