Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Από Χριστούγεννα σε Πάσχα... και βλέπουμε!

Στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού έχει υποβάλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τους χιλιάδες αγρότες της χώρας, που απεγνωσμένα ψάχνουν για ημερομηνίες πληρωμών, χωρίς ακόμη να είναι κάτι απολύτως ξεκάθαρο και συγκεκριμένο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Ένωσης Αγρινίου, το διάστημα από Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 8 Απριλίου, αναμένεται -επιτέλους- η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την οριστικοποίηση των Δικαιωμάτων, γεγονός που θα επιτρέψει την έναρξη πληρωμών από τις 20 Απριλίου και μετά. 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία μέχρι τις αρχές Απριλίου πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την έκδοση του τίτλου των οριστικών Δικαιωμάτων Bασικής Eνίσχυσης, η οποία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να καταβληθεί το β΄ μέρος της εκκαθάρισης της Bασικής Eνίσχυσης, καθώς και η Πράσινη Ενίσχυση.  .......

Τα χρήματα που αυτή την ώρα χρωστάει το υπουργείο στον αγροτικό κόσμο της χώρας, υπολογίζονται σε περίπου 1,2 δις ευρώ (!!!), ποσό που εμφανώς λείπει από την πραγματική οικονομία στο σύνολό της. 
Περιττό δε να τονισθεί ότι ακόμη και αυτή η προετοιμασία για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, έχει καταστεί πρακτικά αδύνατη…. 
Οι αγρότες, πάντως, που όλα τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν τα χρήματά τους πριν τα Χριστούγεννα, …σήμερα ελπίζουν απλά να τα πάρουν μέχρι το Πάσχα!

Πηγή: http://www.e-ea.gr
google page rank