Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΧΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΥΝΑ ΣΤΟΝ 1ο ΑΓΏΝΑ ΔΡΌΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ

Το Σάββατο έγιναν για πρώτη φορά, στην Αμφιλοχία και  ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,  αγώνες 5 χιλ & 10 χιλ για μεγάλα παιδιά  και 1000 μέτρων για μικρά παιδιά !!  Στα 5 & 10 χιλ  συμμετείχαν κάπου 295 δρομείς γυναίκες κ άνδρες  συνολικά !! 
Η ώρα εκκίνησης ήταν 7 το απόγευμα για τα και 7:05 για τα 5 χιλ. 
Για τα παιδάκια έγινε στις 6:30 !! Η ώρα ήταν πολύ καλή, επικρατούσε κι ένα αεράκι, μια χαρά ήταν !! 
Η διαδρομή – εκκίνηση ήταν από το Λιμάνι Αμφιλοχίας,  πάνω στο σηματοδοτημένο με κορύνες κ ταινία, πλακόστρωτο δίπλα από θάλασσα, στον πεζόδρομο πάνω από την πλαζ κ στην διασταύρωση για Σαρδηνία  συνέχιζαν κανονικά επί της Ε.Ο, (εκτρεπόταν πολύ όμορφα από ΕΛΑΣ τα αυτοκίνητα σε εκείνο το σημείο) και φτάναμε στο 5ο χιλ περίπου στο τέρμα της ανηφοριάς (όπως όταν κοιτάζουμε  από το λιμάνι ) κοντά σε ένα τεράστιο  αυλάκι που βγάζει τα όμβρια στην θάλασσα  (περιοχή ΑΓΓΕΛΩ ) και κάνανε αναστροφή κ τερμάτιζαν πάλι στο Λιμάνι που ήδη είχαν τερματίσει τα 5 χιλ !!!! 
Υπήρχαν 2  πάγκοι με νερά που έδιναν οι υπέροχοι εθελοντές, ( κάθε 2,5χιλ.)
Στο Λιμάνι είχαν την δυνατότητα οι δρομείς να παρκάρουν , να αλλάξουν ρούχα , να κάνουν ζέσταμα και να παραλάβουν αριθμό και να εγγραφούν . Είχε χρηματική συμμετοχή 5 ευρώ ο καθένας  .
Οι καφετέριες είχαν κόσμο και ο κόσμος που δεν είχε ξαναδεί τέτοιο πράγμα , διστακτικά έδιναν χειροκροτήματα !!!
Ήταν κυρίως δρομείς (αλλά και άλλοι-ες  που έτρεχαν  για πρώτη φορά στην ζωή τους … )  από τις γύρω περιοχές, Λευκάδα , Μεσολόγγι, Άρτα, Πρέβεζα, Αγρίνιο, Αστακό, Μύτικα  και Κατούνα φυσικά  αλλά και από πιο μακρινές, όπως Ναύπακτο , Ιωάννινα και Αθήνα !!!!!
Είμαστε σίγουροι του χρόνου θα είναι περισσότεροι συμμετέχοντες !! 
Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές !!
Γράφει ο 
Παναγιώτης Μαλτέζος


google page rank