Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Γενικός ξεσηκωμός στην Πάλαιρο. Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο που εξελίχτηκε σε Λαϊκή συνέλευση.

Μεγάλη διάσταση πήρε το θέμα στην σκέψη του αρμόδιου υπουργείου για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε εγκαταλειμμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Παλαίρου αφού το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας μετατράπηκε σε λαϊκή συνέλευση.
 Ο Δήμαρχος  Γεώργιος Αποστολάκης ζήτησε ψυχραιμία μιας και δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα τίποτα. Υπήρξαν και πολλές ακραίες φωνές που καλό θα είναι για όλους  να μην υπερισχύσουν.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ
 Τη Λαϊκή συνέλευση ξεκίνησε παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος όπου ανέφερε το θέμα των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και το δράμα που βιώνουν.  Στην  περίπτωση του πρώην δήμου Παλαίρου όμως θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση με τον Δήμο, την Περιφέρεια όπως και τους πολίτες του Δήμου μας, και ειδικότερα του πρώην Δήμου  Παλαίρου, γιατί τέτοιες αποφάσεις  επηρεάζουν απόλυτα την  καθημερινότητα και το μέλλον των ίδιων, των παιδιών μας και μιας περιοχής, ανθρώπων και επιχειρήσεων που στηρίζουν πια την επιβίωσή τους στους καλοκαιρινούς μήνες και στην τουριστική δραστηριότητα.
Ο  αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μουζάλας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Σάμο είχε πει πως ότι είναι να γίνει  πάντα θα γίνεται κατόπιν συνεννοήσεως και σε συνεργασία και διαβούλευση με τις περιφέρειες και τους δημάρχους, στην περίπτωσή μας όμως έγινε ακριβώς το αντίθετο ενώ οι περιφέρειες σε όλη την χώρα είχαν δώσει προτάσεις για υποδοχές προσφύγων. 
Εδώ στην περιοχή μας φιλοξενούμε τρεις χιλιάδες τουρίστες και οι συνέπιες της εγκατάστασης θα είναι τραγικές, διότι  ο κόσμος είναι χρεωμένος, θα εξαφανιστεί το μεροκάματο όλων των κατοίκων και των παιδιών τους. Ο Δήμος μας σε συνεργασία με την Περιφέρεια έχει εναποθέσει όλες του τις ελπίδες για την ανάπτυξη της περιοχής μας και έχει ρίξει το βάρος του στην τουριστική αυτή περιοχή και έρχεται τώρα αυτή η είδηση η οποία θα επιστρέψει τον κόσμο σε μεγάλη φτώχια και εξαθλίωση.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Παλαίρου, οι Σταχτιαρης Δημήτριος αντιδήμαρχοι Τσακάλης, Στούπας ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κώστας Γεροκωστόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι Κατσαμπίρης, Γούδας κ.α. οι οποίοι  έθεσαν τα πράγματα όπως και ο Δήμαρχος.
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι φορείς της Παλαίρου, επιχειρηματίες και κάτοικοι, εκπρόσωποι των κομμάτων οι οποίοι ανέβασαν τους τόνους της Λαϊκής συνέλευσης και είπαν πως αν γίνει αυτό θα είναι ότι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στην περιοχή και θα σκάσει σαν «ωρολογιακή βόμβα».
Μαζεύτηκαν από κοινού οι προτάσεις των δημοτών, φορέων και μελών του Δ.Σ. και βγήκε  ομόφωνη απόφαση η οποία θα καθαρογραφεί και θα σταλεί στους αρμόδιους φορείς και αναφέρεται   στα παρακάτω: 
Λέμε όχι στην εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων διότι:


1. Ο Πρώην Δήμος Παλαίρου αποτελεί το μοναδικό κομμάτι του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας που είναι σε τουριστική έξαρση και ανάπτυξη μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Δήμου, της Περιφέρειας και Ιδιωτών.
2.  Είναι τραγικό λάθος σε μια περιοχή που έρχεται πρώτη στην Αιτωλ/νία σε κλίνες και βρίσκεται το συγκεκριμένο σημείο ανάμεσα από τη  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Bungalows,  με τα camping ΚΕΚΡΟΠΙΑ και ΑΘΗΝΑ ROOMS σε μια παραλία ακτίνας 3km με beach bars που έχει σκοπό την φιλοξενία και διασκέδαση κατοίκων και επισκεπτών.
3. Το σημείο αυτό είναι δίπλα σε τουριστικές επιχειρήσεις  που δραστηριοποιούνται οι εταιρείες NIELSON (από τις πρώτες στον κόσμο), THOMAS COOK (από τις πρώτες στην Ευρώπη) και στην μοναδική ιδιωτική Μαρίνα που είναι από τις πρώτες στην Ελλάδα.
4. Ο πρώην Δήμος Παλαίρου απορροφά το σύνολο των αφίξεων του Αεροδρομίου Ακτίου που ανήκει στο Δήμο μας.
5. Το σημείο αυτό είναι ανάμεσα από την πολυμορφική τουριστική ακτίνα που ξεκινά από το ξενοδοχείο KOSTA MARIA και φθάνει στην καλύτερη παραλία της Αιτωλοακαρνανίας το Βαθυαβαλι.            Ως πρώτη συνέπεια θα έχει την υποβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Πογωνιάς – Παλαίρου.
6.Μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει απόλυτα την  καθημερινότητα και το μέλλον των κατοίκων όπως και  των παιδιών μας, ανθρώπων και επιχειρήσεων που στηρίζουν πια την επιβίωσή τους στους καλοκαιρινούς μήνες και στην τουριστική δραστηριότητα.
7.Η συγκεκριμένη μονάδα αντιμετωπίζει:  Έλλειψη ύδρευσης αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης  και στατικότατος λόγω του σεισμού Λευκάδος στις 17/11/15 άρα είναι ακατάλληλο για κατοίκηση ανθρώπων, με λίγα λόγια δεν συγκεντρώνει καν τις βασικές προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση ανθρώπων και είναι αδύνατο να λειτουργήσει ως κέντρο υποδοχής προσφύγων και μεταναστών.
8. Αστυνομικό τμήμα στην Πάλαιρο δεν υπάρχει και γενικότερα έχουμε έλλειψη αστυνομικής φύλαξης στην περιοχή.


Γι’ αυτό αποφασίζουμε ομόφωνα
1.Δόθηκε εντολή στο Δήμαρχο βάση του ψηφίσματος να μεταβεί στην Αθήνα τη Δευτέρα το πρωί και να μεταφέρει τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης.
2. Να εξετασθεί το θέμα από νομικής πλευράς για τις οφειλές της εγκαταλειμμένης και κατασχεμένης από την τράπεζα ξενοδοχειακής μονάδας που ανέρχονται του ποσού πλέον των 250.00,00 € στο Δήμο. Όπως να εξετασθούν και τα θέματα, μιας και είναι ακατάλληλο προς κατοίκηση, υγιεινής και περιβάλλοντος.
Επίσης από νομικής πλευράς θα εξετασθεί το θέμα προς την αρμόδια Τράπεζα και να γνωστοποιήσει τον φορέα αν είναι νομικό ή φυσικό πρόσωπο και τους όρους ενοικίασης του συγκροτήματος αυτού που είναι ακατάλληλο προς κατοίκιση αλλά και επικίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές.
3. Να πάρουν ανοιχτή θέση οι βουλευτές του νομού μας.

Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΜΟΦΩΝΗ των δημοτικών και τοπικών συμβούλων, των φορέων της περιοχής καθώς και των εκπροσώπων κομματικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε στην Πάλαιρο στις 11/6/2016 και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από τους αγανακτισμένους και ακούστηκαν και ακραίες θέσεις κατοίκων και επαγγελματιών. Εάν σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αποτελέσματα και παρθεί απόφαση για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή του πρώην Δήμου Παλαίρου, είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε στις παρακάτω κινητοποιήσεις διότι οι Ζαβερδιανοί ήταν και έχουν ακόμα μετανάστες και είναι αποφασισμένοι να μην ξαναγίνουν με οπουδήποτε κόστος τουλάχιστον να σωθούν τα παιδιά τους γι’αυτο ζητούν και την συνδρομή των βουλευτών του Νομού μας.
Σε γενικές γραμμές οι Λαϊκή συνέλευση αποφάσισε τα παρακάτω:
1.Κατάληψη και περιφρούρηση του χώρου
2.Κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου και κατάληψη των υπηρεσιών του Δημοσίου.
3.Αποκλεισμός του Αεροδρομίου του δήμου μας που βρίσκεται στο Άκτιο.
4. Κλείσιμο της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου – Πρέβεζας.
5.Κλείσιμο της Εθνικής οδού Βόνιτσας –Λευκάδας και Βονιτσας –Αμφιλοχίας όπως και κλείσιμο της παραλιακής οδού Παλαίρου-Μύτικα – Αστακού - Μεσολογγίου.

Πάντως οι κάτοικοι πιστεύουν πως το αρμόδιο υπουργείο θα εξετάσει το τεράστιο πρόβλημα και την αναστάτωση που δημιουργείται στην τοπική κοινωνία και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι θα δουν και την ακαταλληλότητα του συγκροτήματος αλλά και το πρόβλημα που δημιουργείται και πιστεύουν ότι θα πάρει την σωστή απόφαση.















google page rank