Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Όταν οι αρχές ενός τόπου και οι κάτοικοι συντονισμένα, με επιχειρήματα και κυρίως μονιασμένοι υποστηρίζουν και αγωνίζονται για ένα δίκαιο αίτημα, το αποτέλεσμα είναι επιτυχές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                         Βόνιτσα  17/6/2016
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ               
Ταχ. Δ/νση:      Βόνιτσα Αιτ/νιας           
Ταχ. Κώδικας:   30002 Βόνιτσα     
Τηλ.:                    26433-60109  -101-102
FAX:                    26430-22556       
Ε-mail: dhmos.aktiouvonitsas@1258.syzefxis.gov.gr       
                
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Όταν οι αρχές ενός τόπου και οι κάτοικοι συντονισμένα, με επιχειρήματα και κυρίως μονιασμένοι υποστηρίζουν και αγωνίζονται για ένα δίκαιο αίτημα, το αποτέλεσμα είναι επιτυχές.

Αναστάτωση είχε προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση για την δημιουργία κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων (hotspot) σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη θέση Ποταμάκι της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου του Δήμου μας. Το θέμα ήταν λεπτό και είχε δυο όψεις. Από την μία τα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς τους δοκιμαζόμενους μετανάστες και το δράμα που βιώνουν και από την άλλη το ξαφνικό της απόφασης που λήφθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση με τον Δήμο, την Περιφέρεια όπως και τους δημότες του πρώην Δήμου  Παλαίρου σε μια περιοχή με κορυφαία δραστηριότητα τον τουρισμό από τον οποίο εξαρτούν την επιβίωσή τους οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της  περιοχής και μάλιστα σε περίοδο αιχμής.
Η αντίδραση του Δήμου ήταν άμεση, σε συνεργασία με την περιφέρεια, άρχισε να επικοινωνεί με όλους τους εμπλεκόμενους, υπουργεία, υπηρεσίες ως προς την καταλληλότητα του συγκεκριμένου συγκροτήματος, σε θέματα υγιεινής (ύδρευσης – αποχέτευσης), ΔΕΗ (διακοπή), άδεια ΕΟΤ, έλεγχος στατικότητας κτηρίου από τον πρόσφατο σεισμό και άμεσα  διαβίβασε με έγγραφά του την αρνητική θέση του Δημάρχου και κοινοποιήθηκε προς όλους τους βουλευτές.
Συγχρόνως ενημέρωσε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης του Δήμου για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και προχώρησε στην σύγκληση  έκτακτου δημοτικού συμβουλίου στην Πάλαιρο το οποίο κατέληξε σε λαϊκή συνέλευση και παρεδόθη ομόφωνο ψήφισμα από όλους για την μη εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων στις κτιριακές εγκαταστάσεις στην καρδιά του τουριστικού κομματιού του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, το οποίο και διαβιβάστηκε στα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες.   
Ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, οι συνεργάτες του, διάφοροι τοπικοί παράγοντες όπως και οι ετεροδημότες όλοι μαζί συντονισμένοι για τον δίκαιο αγώνα.
Την Δευτέρα ανέβηκε στην Αθήνα με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Τσακάλη και τον πρόεδρο της Παλαίρου Δημήτρη Στάχτιαρη και άρχισαν τις συναντήσεις με τα κύρια αρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς και με τον νομικό που χειρίζεται τα θέματα διοικητικών υποθέσεων στην Αθήνα.
Τέλος καλό όλα καλά,  αφού μετά τις αλλεπάλληλες και συνεχείς επαφές του δημάρχου, των συνεργατών του όπως και όλων όσων βοήθησαν,  το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε την τελική αρνητική εισήγηση του για την συγκεκριμένη περιοχή και προς την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. και το θέμα έκλεισε επιτυχώς.
Επιβεβαιώνοντας ακόμη μια φορά ότι όταν οι αρχές ενός τόπου και οι κάτοικοι συντονισμένα, με επιχειρήματα και κυρίως μονιασμένοι υποστηρίζουν και αγωνίζονται για ένα δίκαιο αίτημα, το αποτέλεσμα είναι επιτυχές.
Αξίζει να σημειώσουμε πως όλα ήταν έτοιμα για άμεση εγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών, χωρίς να ξέρει κανένας τίποτα αφού ήδη αξιωματικοί από κοντινό στρατόπεδο είχαν αρχίσει να ψάχνουν σπίτια για να μείνουν στην Πάλαιρο.
Ο Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας ευχαριστεί όλους όσους στήριξαν την δίκαιη προσπάθεια και κάλεσε προσωπικά όλους τους εμπλεκόμενους το καλοκαίρι να επισκεφτούν τον Δήμο μας και να απολαύσουν τις ομορφιές του. 
Το γραφείο τύπου
Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας



google page rank