Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΜΠΟΤΗ: ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 34ΧΡΟΝΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου και του Μυρτώου πελάγους, για τον εντοπισμό  του αγνοούμενου, 34χρονου ναυτικού, μέλος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «ΕΛΥΡΟΣ», που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Χανιά – Πειραιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος είναι επίκουρος, και όταν δεν εμφανίστηκε στην καμπίνα του ένας συνάδελφός του ενημέρωσε  αμέσως, στις 4.30 τα ξημερώματα τον πλοίαρχο του πλοίου.
Έγιναν  αναζητήσεις μέσα στο πλοίο, ο ναυτικός  όμως δεν βρέθηκε και ο πλοίαρχος του «ΕΛΥΡΟΣ» ενημέρωσε αμέσως το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά για πιθανή πτώση του 34χρονου στη θάλασσα.
Πιο συγκεκριμένα η  εξαφάνιση του 34χρονου ναυτικού (επίκουρος) έγινε γνωστή τα ξημερώματα της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου, όταν ο συνάδελφός του με τον οποίο μοιράζονταν μαζί την καμπίνα ανησύχησε καθώς διαπίστωσε ότι ο 34χρονος δεν εμφανίστηκε.   Έτσι περίπου στις 4 τα ξημερώματα ειδοποίησε τον πλοίαρχο του πλοίου, άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες μέσα στο πλοίο, αλλά παρά τις αναζητήσεις που έγιναν σε όλους τους χώρους τού «Έλυρος» ο ναυτικός δεν βρέθηκε. Μόλις το πλοίο έφθασε από τα Χανιά στο λιμάνι του Πειραιά, ο πλοίαρχος ενημέρωσε το κεντρικό λιμεναρχείο για την εξαφάνιση του 34χρονου και άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του.
Το agriniosite.gr επικοινώνησε με συγγενείς και φίλους του 34χρονου στην Κομποτή οι οποίοι  είναι γεμάτοι αγωνία Στο χωριό του ναυτικού όλοι είναι ανάστατοι  και απευθύνουν δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να βοηθήσει το έργο των αρχών.
Μάλιστα στο χωριό  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομπωτής  «Τοριβία» είχε προγραμματίσει σε συνεργασία με το δήμο Ακτίου Βόνιτσας, Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία του χωρίου, με  δωρεάν κρασί φαγητό και τοπικά εδέσματα , αλλά αναβλήθηκε μετά την εξαφάνιση του 24χρονου.
Να θυμίσουμε ότι στην επιχείρηση αναζήτησης του ναυτικού συμμετέχουν δύο πλωτά σκάφη του λιμενικού, ελικόπτερο, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και παραπλέοντα πλοία.

google page rank