Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η πρώτη συνάντηση των Πολιτιστικών  Συλλόγων όλων των χωριών του δήμου Ακτίου –Βόνιτσας έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν οι σύλλογοι μεταξύ τους, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να τονίσουν τις δραστηριότητες τους. 
Ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και ανάπτυξης Παντελής Αποστολάκης καλωσόρισε τους εκπροσώπους των συλλόγων όλων των χωριών και τόνισε πως οι πολιτιστικοί Σύλλογοι με τα μέλη τους είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται και κρατούν ζωντανά τα ήθη και έθιμα του κάθε χωριού ξεχωριστά, είναι αυτοί που εθελοντικά προσφέρουν στις διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου. 
Η εκδήλωση συνάντησης των Συλλόγων έχει καθιερωθεί πλέον στα πλαίσια της ανταλλαγής απόψεων όσον αφορά τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι των Συλλόγων τοποθετήθηκαν ανάλογα με την δραστηριότητα του καθενός αλλά και τα προβλήματα τους. Τόνισαν ποιες κατά την γνώμη τους είναι οι προτεραιότητες που πρέπει να δώσουν βάσει και να συμμετάσχουν σε ένα κεντρικό όργανο για την παραπέρα πορεία στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. 
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης που τόνισε την ουσιαστική παρέμβαση των συλλόγων στην τοπική κοινωνία  και την συνέχιση της βοήθειας των εκδηλώσεων του  Δήμου ανάλογα με την οικονομική κατάσταση που υπάρχει.  
Η κοινή συνάντηση των Συλλόγων  έδωσε και το ερέθισμα έτσι ώστε να υπάρχουν κοινές δράσεις για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Στην συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις πάνω στην πρόταση για την ίδρυση ενός οργάνου, μιας επιτροπής για τον δήμο, ή Ένωση Συλλόγων  ή Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου χωρίς να έχει μεγάλη σημασία η ονομασία του αλλά οι δραστηριότητες του όσον αφορά τα πολιτιστικά στον Δήμο μας. 
Στο όργανο αυτό θα συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι με ένα εκπρόσωπο τους   που στην επόμενη συνάντηση, που ορίσθηκε στις 14 Μαΐου, θα συγκεκριμενοποιηθούν είτε καταστατικά είτε άτυπα οι αρμοδιότητες αλλά και οι προθέσεις των Συλλόγων και του κέντρου Μέριμνας. 
Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένος και ο πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση αυτή του Δήμου έδωσε ευχές σε όλους και εξέφρασε την άποψη του για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. 
Η συνάντηση αυτή όλων των Συλλόγων, εν Αθήναις και τοπικών  ήταν ότι καλύτερο και κατά κοινή ομολογία θα βγει σε κάτι καλό μιας και θα υπάρχει όργανο εκπροσώπησης από πλευράς τους και στο Δήμο. Επιθυμία όλων είναι και μια κοινή πορεία αλλά και μερικές κοινές δράσεις κατά περιοχή.
 Οι σύλλογοι που έδωσαν το παρόν ήταν 30 και από τα χωριά Μοναστηράκι, Πάλαιρο, Πλαγιά, Θύρρειο, Παλιάμπελα, Βόνιτσα, Κατούνα, Τρύφου, Κωνοπίνα, Κομποτή και Δρυμός. 
Ενώ από το Κέντρο Μέριμνας εκτός του προέδρου Παντελή Αποστολάκη παραβρέθηκαν στην συζήτηση η διευθύντρια Νεκταρία Λάμπρη, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Αθηνά Καρέλου, τα μέλη του Δ.Σ. : Κουτιβής Ευάγγελος, ο  αντιδήμαρχος  Φραδέλος Κώστας και ο 
















ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ Δ.
google page rank