Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΕΛΕΠΗ «Η ΕΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ… 2.329 ΜΕΡΕΣ ΣΚΟΤΑΔΙ»


Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με την Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης παρουσίασαν το αυτοβιογραφικό βιβλίο του Μπάμπη Τσελεπή από τον Πρόδρομο Ξηρομέρου, ο οποίος φοίτησε στο Γυμνάσιο Αρρένων Αγρινίου, με τίτλο: «Η ενοχή της Αθωότητας… 2.329 μέρες σκοτάδι», το  Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου (κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος).
Ανασύρθηκαν ιστορικές μνήμες από τις σελίδες του βιβλίου, όπου ο Μπάμπης Τσελεπής περιγράφει τις διώξεις που υπέστη στη δικτατορία, τα σκληρά βασανιστήρια, το κολαστήριο του Γεντί Κουλέ και ρίχνει περισσότερο φως στα γεγονότα της εποχής.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς που ως συμμαθητής του συγγραφέα, αναφέρθηκε στα σχολικά χρόνια και εξήρε το χαρακτήρα του κ. Τσελεπή.

Στη συνέχεια στο χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μαρία Παπαγεωργίου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε  στο βιβλίο και τόνισε ότι:
«O κ. Μπάμπης Τσελεπής, με έντονο ρεαλισμό ηθογραφεί ανθρώπινους χαρακτήρες, περιγράφει με γλαφυρότητα τις περιπέτειες  του και την επιβολή θέλησης των ισχυρών προς τους ανίσχυρους. Με πικρία, ειρωνεία και στωικότητα αντιμετωπίζει τη στυγνή πραγματικότητα που βιώνει. . .»
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Κορδολαίμης τόνισε μεταξύ άλλων ότι το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί και να χρησιμεύσει ως παράδειγμα μίμησης.
Το βιβλίο παρουσίασαν οι :
Δρ.Κοινωνικής Λαογραφίας,  κ.Μαρία Αγγέλη συντοπίτισσα του κ. Τσελεπή, η οποία τόνισε τον εξαίρετο χαρακτήρα του και αναφέρθηκε στα βιώματα του στις φυλακές του Γεντί Κουλέ.
Ο Δημοσιογράφος κ. Πάνος Σόμπολος  ο οποίος μίλησε για τα ιστορικά γεγονότα του βιβλίου και ο Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Βασίλης Σταρακάς ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή  και στα σχολικά  χρόνια του κ.Τσελεπή.Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε με υποδειγματικό τρόπο ο Εκδότης και  Βραβευμένος Δημοσιογράφος της εφημερίδας ΄΄ΜΑΧΗΤΗΣ΄΄ κ. Νίκος Κανής.
agriniosite
google page rank