Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις και της 2ης μέρας

Μέγας εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Μοναστηράκι το απόγευμα παραμονή της Γιορτής του από τον Αρχιμανδρίτη Π. Νεκτάριο Τριάντη, τον πάτερ Άγγελο και τον π. Χρυσόστομο.
Ενώ πολλοί από τους κατοίκους του χωριού έψηναν αρνιά για την σημερινή μέρα. 
Το βράδυ της παραμονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και τα χορευτικά του συλλόγου "η Θεοτόκος" Ακτίου Βόνιτσας  κέρδισαν τις εντυπώσεις και συνεχίζουν την παράδοση έτσι ώστε το Μοναστηράκι να πρωτοπορεί σε εκδηλώσεις παράδοσης και πολιτισμού.
Xόρεψαν τα δύο παιδικά τμήματα Μοναστηρακίου και το τμήμα ενηλίκων Μοναστηρακίου και Βόνιτσας.
Tο πρώτο τμήμα παιδιά 7-9 ετών χόρεψαν χορούς της Θεσσαλίας και το δεύτερο τμήμα 10-12 ετών χόρεψαν χορούς της Κρήτης. Και τα δύο παιδικά τμήματα Μοναστηρακίου κατενθουσιασαν τον κόσμο και καταχειροκροτηθηκαν. Το τμήμα ενηλίκων στην πρώτη εμφάνιση  παρουσίασε το ιδιαίτερο έθιμο των Λαζαρίνων του νομού Κοζάνης με τις ξεχωριστές νυφικες φορεσιές της Αιανής Κοζάνης και χοροτραγουδα . Στην δεύτερη εμφάνιση παρουσίασε χορούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπεύθυνη Χοροδιδασκαλος των τμημάτων Ζαρκαδουλα Χριστίνα.
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν και παρακολούθησαν τα χορευτικά ενώ στην συνέχεια έγιναν ένα με τα χορευτικά και χόρευαν όλοι μαζί. 
Ανάμεσα στο πλήθος ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Θεόδωρος Στούπας, ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Παντελής Αποστολάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Κουνέλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Σωτήρης Τραυλός, Κασόλας Αθανάσιος και ο πρόεδρος του χωριού Τραυλοστάθης Δημήτριος.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:














































































































ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΥΤΙΒΗΣ Δ 
google page rank