Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάσθηκε ο Πολιούχος του χωριού Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος

Το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, από τον από τον εφημέριο του Ναού π. Άγγελο Παναγιωτίδη και πλήθος ιερέων της περιοχής.
Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση της εικόνος του  Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και πλήθος πιστών ευλαβικά συνόδευσαν την ιερά πομπή, στους κεντρικούς δρόμους του χωριού προς ενίσχυση και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών, μέχρι τον Άγιο Αθανάσιο.
Στη συνέχεια παρατέθει πλούσιο φαγοπότι με δωρεάν ψητή προβατίνα ύστερα από  προσφορά όλων των προβατίνων από  ντόπιους κατοίκους κτηνοτρόφους και φίλους.
Μάλιστα    υπήρξαν πολλές προσφορές προς συνόδευε του γεύματος όπως το τυρί και το ψωμί που προσφέρθηκαν από ντόπιους επαγγελματίες. Επίσης οι γυναίκες του χωριού ετοίμασαν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά τα οποία προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και βέβαια με την αρωγή πολλών νέων ανθρώπων που με προσωπική εργασία πρόσφεραν τα μέγιστα και με ομαδικό πνεύμα υλοποίησαν για μία άλλη φορά την πανήγυρη αυτή.
Έπειτα η ορχήστρα με τραγουδιστές τους Παληογιάννη Δημήτριο και Μαρίτσα Βλαχοδήμου χάρισαν στους παρευρισκόμενους μοναδικές στιγμές Ξηρομερίτικης Παράδοσης.
Έτσι έκλεισε το τριήμερο των εκδηλώσεων στο Μοναστηράκι 

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ:














































































































































































google page rank