Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Σφραγίστηκαν με λουκέτα οι παιδικές χαρές του Δήμου στην πόλη της Λευκάδας

Συνεργείο του Δήμου Λευκάδας σφράγισε σήμερα, για λόγους ασφαλείας, με λουκέτο όλες σχεδόν (πλην μίας) της παιδικές χαρές που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου στην πόλη της Λευκάδας και δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη πιστοποίηση. Υποθέτουμε ότι το ίδιο θα έγινε και με τις παιδικές χαρές που βρίσκονται σε χωριά του νησιού μας.
Παράλληλα τοποθετήθηκαν σε όλες τις εισόδους δίγλωσσες πινακίδες, στα ελληνικά και τα αγγλικά, που αναγράφουν ότι «Απαγορεύεται η είσοδος και η χρήση του χώρου», λόγω του ότι «η παιδική χαρά δεν διαθέτει πιστοποιητικό καταλληλότητας».
Το νομικό πλαίσιο που διέπει την καταλληλότητα των παιδικών χαρών είναι η Υ.Α. 28492/2009 (Καθορισμός των προϋποθέσεων και των τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και τη λειτουργία των παιδικών χαρών των Δήμων και των Κοινοτήτων, τα όργανα και η διαδικασία αδειοδότησης και ελέγχου τους, τη διαδικασία συντήρησης αυτών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια) και η Υ.Α. 27934/2014 (Τροποποίηση και συμπλήρωση της 28492/2009 (931/Β) απόφασής μας περί οργάνωσης και λειτουργίας των παιδικών χαρών των ΟΤΑ).

Η μοναδική παιδική χαρά που συνεχίζει να λειτουργεί στην πόλη της Λευκάδας, αφού φαίνεται να διαθέτει το πιστοποιητικό καταλληλότητας και ασφάλειας, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, είναι η σχετικά καινούργια που βρίσκεται στην πλατεία «Λάκη Σάντα», δίπλα από την Τράπεζα Πειραιώς.
Απορίας άξιο είναι τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια η δημοτική Αρχή, αφού το θέμα είχε απασχολήσει πριν αρκετό καιρό το δημοτικό συμβούλιο, και γιατί δεν προέβη όλο το προηγούμενο διάστημα στις απαραίτητες ενέργειες και τη διάθεση κονδυλίων για την, έστω και σταδιακά, πιστοποίηση των παιδικών χαρών.





google page rank