Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Σαν σήμερα πριν 7 χρόνια: Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Νώντα Τάνταρου στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στη Βόνιτσα.

Με μια πολυπληθή συγκέντρωση στη Βόνιτσα, την πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού, έκανε δυναμικό ξεκίνημα ο συνδυασμός «Συμμαχία Προσφοράς» του υποψήφιου Δημάρχου για το Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας Νώντα Τάνταρου.
Η εκδήλωση έγινε προχθες Δευτέρα 18/10, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου και από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως προμήνυμα νίκης για τον συνδυασμό.
Πλήθος δημοτών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υποψήφιου Δημάρχου αψηφώντας τις άσχημες καιρικές συνθήκες. «Μετά την βροχή βγαίνει ο ήλιος!!!» Αυτή ήταν η πρώτη φράση του υποψήφιου Δημάρχου η οποία ξεσήκωσε τον κόσμο.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας.
«Για την σημερινή ημέρα είχαμε ένα μεγάλο πρόβλημα και ένα πραγματικό δίλημμα από την πρώτη κιόλας στιγμή που συναντηθήκαμε και πήραμε την απόφαση να ζητήσουμε την έγκρισή σας στο τόλμημά μας. Πως να παρουσιαστούμε και να πείσουμε ότι κατεβαίνουμε στις εκλογές με κίνητρα πατριωτικής και κοινωνικής προσφοράς και όχι για λόγους προσωπικής ιδιοτέλειας. Πώς να διαβεβαιώσουμε για την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα στις προθέσεις και τους στόχους μας. 

Πώς να μιλήσουμε με το χέρι στην καρδιά ότι βλέπουμε τη συμμετοχή στα κοινά του Δήμου ως στίβο αρετής και όχι ως αρένα μικροκομματικής επιδίωξης και προσωπικής υστεροφημίας, ύστερα μάλιστα από όσα είδε και έπαθε ο τόπος και ο κόσμος από πρόσωπα και πράγματα, από υποσχέσεις και καμώματα σε γενικές και τοπικές εκλογές. Πώς ακόμα να δείξουμε και να είμαστε ειλικρινείς όταν σήμερα στεκόμαστε μπροστά σας για να σας πούμε ότι δεν είμαστε άλλη μια, αλλά μια άλλη παρουσία στα δημοτικά πράγματα και μάλιστα στην εποχή της κομματοκρατίας και στους καιρούς της κρίσης, πραγματικής ή και μεγαλωμένης τουλάχιστον στις αιτίες και τις συνέπειες. Και πως στο τέλος να πούμε και να αποδείξουμε ότι είμαστε και προπαντός θα πορευτούμε ως Ανεξάρτητος, Αδέσμευτος, Ακηδεμόνευτος συνδυασμός».
Στην συνέχεια ο κ. Τάνταρος, επισήμανε: «Δεν χρειαζόταν εκλογές, συνδυασμοί και λόγια του μπαλκονιού, για να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και την ευθύνη ως άνθρωποι, ως λαός, ως κοινωνία, ως πολίτες και δημότες αυτού του τόπου για να βγούμε στο προσκήνιο της ζωής, της τιμής, της ευθύνης αλλά και του αγώνα. Χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και όλοι μαζί, για να αναπτύξουμε νέες συλλογικότητες, να διαμορφώσουμε άλλες πολιτικές, να χαράξουμε καινούρια πορεία, να φέρουμε στην επιφάνεια και στον κοινωνικό στίβο διαφορετικές αντιλήψεις και πρακτικές, να αναδείξουμε νέα, άφθαρτα και υπεύθυνα πρόσωπα, που θα κάνουν πράξη τις νέες πραγματικότητες, να σηκώσουμε τον ήλιο της δικής μας ζωής, πέρα από την ύποπτη επανάληψη την αναξιοπρεπή υποταγή, την καλλιεργούμενη αφασία και τη δοσμένη κομματοκρατία, που έχει διαλύσει και εξακολουθεί να απειλεί και να υπονομεύει τις πραγματικά ανεξάρτητες πρωτοβουλίες και στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Αυτή ακριβώς αγαπητοί συμπολίτες, φίλοι, συμπατριώτες την ανάγκη, αλλά και την αισιοδοξία για μια άλλη πορεία έρχεται σήμερα δημόσια και αποφασισμένα με γνώση, σχέδιο, πρόγραμμα, όραμα και προπαντός με τη δική σας αγωνιστική συμμετοχή να διακηρύξει, να αναλάβει και να εγγυηθεί ο συνδυασμός «Συμμαχία Προσφοράς». Ένας συνδυασμός που τον συγκροτούν και τον πλαισιώνουν πολίτες απ’ όλες τις κοινωνικές ομάδες, απ’ όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και τις οικονομικές δυνατότητες, απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, απ’ όλες τις μέχρι τώρα απόψεις για τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Ένας συνδυασμός που οι υποψήφιοι που τον στηρίζουν έχουν την κοινωνική εμπειρία, την πολιτική αντίληψη, την αυτοδιοικητική γνώση, αλλά πάνω απ’ όλα την εντιμότητα, το θάρρος και την απόφαση να εγγυηθούν σήμερα και να διασφαλίσουν αύριο ως δημοτική αρχή την άλλη πορεία στην αυτοδιοίκηση που έχει ανάγκη ο τόπος και οι πολίτες του. Ένας συνδυασμός τέλος, που οι άνθρωποί του δεν βγήκαν σήμερα και μόνο στο προσκήνιο της αυτοδιοίκησης, με σκοπό να καταγράψουν την κοινωνική τους εμβέλεια και να επιβεβαιώσουν το προσωπικό τους κύρος, αλλά στρατεύθηκαν σε έναν αγώνα για να πάρει τα πάνω του αυτός ο τόπος και να ζήσουν οι πολίτες του όλα αυτά που δικαιούνται και αξίζουν ως σύγχρονοι άνθρωποι σε μια κοινωνία της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της προσωπικής αξιοπρέπειας. Ενός τέτοιου συνδυασμού, που συγκροτήθηκε και πήρε την απόφαση να λειτουργήσει με τέτοιες αρχές και να κάνει πράξη τέτοιες αξίες δεν του πρέπουν: Ούτε λόγια μεγάλα και αδειανά, Ούτε υποσχέσεις ψεύτικες και πλανερές, Ούτε στολίδια, ούτε φανταχτερά χρώματα. Ενός τέτοιου συνδυασμού, αυτού του συνδυασμού, του συνδυασμού «Συμμαχία Προσφοράς» του συνδυασμού της απόφασης του αγώνα και της νίκης, του χρειάζονται μόνο: Η εμπιστοσύνη του κόσμου, η στήριξη των πολιτών, η αγωνιστική συμμετοχή των δημοτών και πάνω απ’ όλα η λαϊκή εντολή και η απόφαση για το νέο ξεκίνημα στις 7 Νοέμβρη».
google page rank